Vilken MAC foundation passar dig?

Mac cosmetics är ju ett väldigt populärt märke inom sminkvärlden, och som jag nämnde tidigare så äger jag en hel del produkter därifrån. Men en sak som är helt bakvänt då den som utvecklade detta system måste ha varit full eller nånting - det jag talar om är deras foundations och dess färgsystem. Dom har koordinerat sina foundations mellan 10-60 på ett ungefär, beroende på vilken foundation det handlar om. Framför dessa siffror finns alltid 2 bokstäver - antingen NW eller NC. Där N*10 är ljusast och sen går det uppåt. I särskilda fall kan säkert dessa siffror gå lägre/högre men jag har aldrig sett det.

Iallafall, dessa bokstäver, NW & NC, symboliserar vilken underton foundationen har. Alltså om du är varm eller kall så att säga. Och det krävs ju inte ett geni för att lista ut att NW är lika med Neutral Warm och NC är lika med Neutral Cool. Förutom det faktum att geniet som uppfann detta valde att göra tvärtom. Så NW är alltså anpassad för KALLA toner och NC är anpassad för VARMA toner. Det är helt bakvänt och folk över hela världen har diskuterat det här i evigheter och bett och bönat att MAC ska göra om sitt system för detta leder till att jätte många köper fel foundation med fel underton. Men nu har det blivit lite av en grej så jag har svårt att tro att MAC kommer ändra sig - men man vet aldrig.

Att ha en foundation med rätt underton kan göra under för hur slutresultatet blir. Därför är det viktigt att alltid välja rätt foundation som passar just DIG och DIN hudton. Jag hade bara ren tur att min MAC foundation i NC 15 var en perfect match - för när jag köpte den hade jag ingen som helst aning om detta och jag trodde att jag var kall i tonen så därför köpte jag NC. Det här var över ett och ett halvt år sen och sen dess har jag lärt mig att jag är väldigt neutral i ton vilket innebär att jag passar både i varma och kalla toner - jag drar dock lite mer åt det varma hållet. Men jag fick faktiskt reda på det här då jag hamnade i en diskussion om det på en internationell makeup grupp på facebook där hon hävdade att NC var varm och NW var kall (vilket är helt korrekt) och jag argumenterade emot och sa att hon hade fel. Tji fick jag när jag googlade och fick reda på att det var som hon sa. Jag fick lära mig den hårda vägen helt enkelt.


Så jag ville upplysa om detta ifall du funderar på att köpa en foundation ifrån MAC eller kanske till och med redan testat deras foundation men köpt fel underton. 

Är du osäker på vilken färg som passar dig så kan du alltid gå in i en MAC butik och få hjälp med att bli matchad. Och bor du nånstans där det inte finns en fysisk Mac butik kan du alltid gå in på www.maccosmetics.se och längst ner på sidan står det "kundservice" där kan du alltid ta kontakt via mail samt bifoga en bild på dig osminkad(!) och be dom om ett utlåtande om vilken färg som bör passa dig.


Jag hoppas detta inlägg var hjälpsamt så hörs vi!😊

Xx

PS! Vet du inte vad du har för underton? Ta reda på det i mitt nästa inlägg!😊

  • Makeup

Gillar

Kommentarer