Urban Decay sommarkollektion 2016

Hej på er! Idag tänkte jag bara dela med mig lite snabbt av Urban Decay's summer Collection 2016!☀️Den här härliga kollektionen får en verkligen att längta till varma sommardagar, solblekt hår, poolhäng, god mat, sena utekvällar...🍸🍉🍍🍹🍺🍭👗🐝☀️💦🍓🎉💛
(Sorry, var bara tvungen att gå lite overboard med emoji's😁)

Kollektionen består av en rad nödvändiga skönhets-tillbehör inför sommaren - skimrande highlighters som ger the perfect glow, beach-ready bronzers, BB-cream med SPF 20 och två stycken 27/4 Eye Pencils.

Totalt sett så finns det:
• 3 stycken highlighters i färgerna Sin, Aura och Fireball
• 2 stycken bronzers i färgerna Sun-kissed (den ljusaste) och Bronzed (mörkare och varmare).
• BB cream/light foundation som är en hybrid mellan BB cream, foundation och hudvård. Kommer i 6 nyanser. (Jag kommer visa två av dom idag).
• 2 stycken 24/7 Glide-On Eye Pencil i färgerna rosa och nude.

Jag äger allt förutom ögonpennorna, den mörkaste bronzern & sen saknar jag 4 av de 6 färgerna som BB cream:en kommer i.


🌟Jag ber om ursäkt för att bilderna inte är av den bästa kvalitén. Då jag håller på att göra om mitt "beauty room" så har jag tillfälligt fått fota allting i ett annat rum utan studioljus - så därför blir kvalitén inte lika hög som den brukar, men jag hoppas att det är okej. Detta är endast (!) tillfälligt.🌟


AFTERGLOW ca 270kr

Från vänster: Sin, Aura och Fireball

Här nedanför ser ni hur dom ser ut på en MEDIUM/MEDIUM DARK hudton. Eftersom att jag själv är så ljus så är det svårt för mig att visa hur dom ser ut på nån som inte är vit som snö. Eftersom att min mamma har turen att ha den perfekta gyllenbruna hudtonen (varför kunde inte jag få ärva det?!) så tänkte jag att våra hudtoner kompletterar varandra perfekt när man gör swatches då de flesta kan relatera till en av oss, och därmed få en uppfattning om hur produkten skulle se ut på en själv! Jag planerar absolut att göra fler swatches på mamma i framtiden (och mig själv givetvis) så ni kan se olika nyanser & färger på olika hudtoner.BEACHED BRONZER ca 270-300kr

Färgen Sun-KissedNAKED SKIN ONE & DONE HYBRID COMPLEXION PERFECTOR BROAD SPECTRUM SPF 20
ca 350kr-400krFrån vänster: Medium Dark & Light

VAR? Kollektionen har inte kommit till Sverige ännu men borde landa hos kicks.se senast i Maj. UPDATE: kollektionen finns nu hos kicks.se!


PRIS? Jag har inte några svenska priser i nuläget tyvärr, men baserat på de internationella priserna skulle jag tippa på att kollektionen ligger mellan 185 SEK - 400 SEK.

MIN ÅSIKT?

ALLMÄNT:
När jag såg att Urban Decay skulle komma ut med denna sommarkollektion så var min första reaktion: "YES! Jag måste ha allt!!" Jag må kanske inte vara ett fan av alla UD's produkter då jag inte alltid gillar färgskalorna och ibland tycker jag att dom stressar fram vissa produkter vilket resulterar i sämre pigmentering och kvalité - men med det sagt så är jag ett stort fan av Urban Decay och när dom verkligen satsar på en kollektion är deras produkter oftast några av de bästa som finns där ute.

Men sen när jag började se fler och fler bilder så började jag tveka lite då jag tyckte att en del swatches gjorde att bland annat deras highlighters hade lite mycket textur och såg...jag ska inte säga opigmenterade, men det finns vissa typer av puder som lägger sig i fina linjer på huden istället för en stabil jämnhet som det ska vara (supersvår att förklara.)

Men sen när kollektionen väl kom in så kunde jag inte låta bli att lägga en beställning. Min magkänsla sa ändå att jag inte skulle bli besviken - och min magkänsla hade rätt! Efter att ha spenderat flera år i sminkvärlden så har jag lärt mig att inte bara gå på swatches när jag köper en produkt, ibland kan det till exempel vara svårt att fånga på bild hur fin en produkt är i verkligheten, och ibland vet folk helt enkelt inte hur man swatchar och fotar på rätt sätt. Men jag ska prata mer om det i ett annat inlägg!☺️HIGHLIGHTER:

Dessa är mina favoriter i hela kollektionen! Först och främst var dom inte ett dugg ojämna i texturen och la sig inte i några linjer - texturen var som smör och dom gled på som en dröm på handen. Pudret är så finmalt att dom känns väldigt mjuka och är super pigmenterade!
Sen nånting som nästan knockade mig av stolen var att både Sin och Aura (de två mer 'klassiska' highlight-färgerna) syntes så pass bra på min ljusa hudton och att båda dom var ljusare än min hud. För, faktum är att det är väldigt sällsynt att hitta highlighters som faktiskt är ljusare än min hy då jag är väldigt ljus - dom flesta är lite mörkare och reflekterar inte ljuset på samma sätt som dom skulle ifall jag vore lite mörkare.

Så jag blev väldigt glatt överraskad
över hur extremt fina dom var på mig då jag alltid brukar känna att jag är för ljus för många highlighters. Inte att dom inte ser bra ut eller inte funkar att använda - men jag blir alltid lite extra glad när jag hittar en produkt som verkligen funkar på ljus hy! Så jag blev väldigt glad över att både Aura och Sin kompletterade min ljusa hudton så himla bra - men samtidigt lyckades vara lika fina på en mer gyllene hudton. Sen tyckte jag också att Fireball såg ännu bättre ut än jag tänkt mig och den kommer bli en perfekt blush topper på mig!

Sen vill jag bara nämna lite snabbt att, en del som har swatchat dessa highlighters (men inte testat dom i ansiktet) har sagt att dom är lite "pudriga" - men dom är verkligen INTE det utan många gör det misstaget att dom plockar upp alldeles för mycket produkt vilket givetvis gör att det blir en massa extra puder som inte har nånstans att ta vägen. Dom är väldigt pigmenterade så det är bättre att ta lite i taget och bygga upp till den intensitet du vill ha än att ta jätte mycket på en och samma gång. Sen blir dom inte ett dugg pudriga när du väl applicerar dom på kindbenen!BRONZER:
Bronzers är ofta för mörka på mig - så jag var lite rädd att den skulle bli för orange men den blev varken för varm eller för kall! Vissa har upplevt att den är lite väl orange för deras smak, men det man måste komma ihåg är att färgen Sun-Kissed är tänkt för dom med ljus hy, medan färgen Bronzed är mer utformad för medium till dark. Och, om den skulle vara kallare i tonen skulle den istället bli ett contour-powder vilket förstör hela syftet med att det faktiskt är en bronzer. Dock är själva formulan inte mycket att skryta om. Den blir alldeles fläckig och ser inte bra ut på!😔BB CREM/FOUNDATION HYBRID:
Jag raderade det jag skrivit tidigare om denna produkt då det visade sig efter att jag använt den några gånger att den inte ALLS funkade för mig. Den skapade fläckar och rullade ihop sig nästan som ett suddgummi som lossar sudd - ni vet? Superkonstigt! Jag är tyvärr inget fan!👎🏼

Gillar

Kommentarer