TOO FACED SPRING COLLECTION 2015

Jag skrev ju att jag skulle avslöja en nyhet inom sminkvärlden nu i helgen, och även om klockan må vara över midnatt och det officiellt sett är måndag, så är det fortfarande söndag för mig eftersom jag inte lagt mig än. Och jag menar, bättre sent än aldrig, ellerhur?

Egentligen skulle jag ha skrivit det här inlägget för över en vecka sen, men av nån anledning blev det aldrig av. Det kom hela tiden nånting annat emellan men nu bestämde jag mig för att jag skjutit på det tillräckligt länge!

Så, vad är nu denna nyhet?

Jo, det är nämligen så att Too Faced kommer ut med en ny ögonskuggspalett(den släpps i USA tisdag 16/12) och 2 stycken ansiktsprodukter våren 2015. Jag vet att vissa i USA redan har kunnat köpa paletten tack vare att sephora lät sina VIB ROUGE kunder få chansen att köpa den under en limiterad tid och vissa har även fått båda produkterna hemskickade från Too Faced själva.

Men ansiktsprodukterna som tillhör TF vårkollektion 2015 och släpps inte för allmänheten/ej VIB ROUGE kunder förrän nu i vår. När den når oss i Sverige vet jag inte exakt men det borde också vara någon gång under våren!

Men, nu ska jag berätta lite mer om produkterna..

TF kom ju ut med en superpopulär palett under våren 2014 (har jag för mig) som heter chocolate bar (jag säljer den på min blogsale!) som består av 16 skuggor, allt från matta, glittriga och skimrande finish. 14 av dom är i "normal size" och 2 st är ungefär trippelt så stora som resterande 14. Dessa är highlight-shades som man tenderar att använda lite mer än dom andra färgerna. Dessutom doftar paletten choklad och är designad som en chokladkaka med magnetiskt lock.

Detta är en av TF populäraste produkter, och nu har dom kommit med en uppföljare till deras chocolate bar: Too Faced Semi Sweet Chocolate Bar Palette.

Denna palett har exakt samma upplägg, 16 skuggor varav 2 st är extra stora, formad som en chokladkaka och doftar givetvis choklad. Den nya paletten är ljusare på utsidan och mörkare på insidan medan den gamla är mörk på utsidan men ljus på insidan.

Den stora uppgraderingen från den förra paletten är nånting som nog glädjer många: namnen på skuggorna är tryckta direkt på paletten istället för att ha ett sånt där irriterande plastskydd med alla namn som man iallafall bara tappar bort. Är det nånting många stör sig på så är det när paletter inte har namnen tryckta utan en lapp följer med som ligger i paletten. Dessutom ser man att namnen skulle få plats men dom har varit lite lata och struntat i att trycka dom direkt på paletten. Och, det här är det många märken som är skyldiga till - inte bara TF.

För någon som endast använder smink för eget bruk är det här kanske inte ett jätte stort problem, men om man till exempel håller på med youtube och gör tutorials eller bloggar om smink som jag själv gör och behöver beskriva vad för skugga man specifikt använder, eller vad det nu kan handla om, är det jäkligt irriterande. Jag menar, säg att jag skulle skriva en smink tutorial steg för steg, då är det ju bra mycket enklare att säga "använd färgen Topaz i -- paletten" istället för att behöva säga "använd den där färgen som typ är lite guldig fast med inslag av brunt, ja inte den med glitter utan den andra, du vet den som ligger bredvid den med massa lila skimmer i men med inslag av silver. Inte den matta utan den med en metallisk finish.." och så kanske man använder 7 olika skuggor. Förutom att det drar ut på tiden så är det fruktansvärt drygt att behöva förklara varje skugga. Och visst, du kan behålla lappen med alla namn så är problemet löst, men dom har en tendens att försvinna upp i rök, och om jag ska vara helt ärlig: betalar man över 300 spänn kan dom väl åtminstone ta sig tiden att trycka namnen ordentligt. Och 300 kr stoppar sällan.

Iallafall, det är ett stort plus på den nya paletten. Jag har ju bara sett den på bild och några youtube-videos där dom visat Swatches och First impressions, och jag måste nog säga att jag är inte superimponerad..Den är fin, absolut, men jag känner inte direkt "WOW!" som jag gjorde med första paletten. Jag tycker färgerna inte är särskilt intressanta och med tanke på att den första innehåller många bruna, neutrala basfärger tycker jag att dom kunnat liva upp 2an lite, men förutom en blå skugga som sticker ut från mängden tycker jag resten ser ganska lika ut och det är ingen färg som är "to die for" I mina ögon. MEN, det här är bara MIN ÅSIKT och jätte många älskar de nya färgerna, så det är helt och hållet en smaksak. Men eftersom att det här ändå är min blogg måste jag ju få dela min åsikt, men du har absolut rätt till din egen och låt inte mig påverka.


top: Semi Sweet (Nya)

Bottom: Chocolate Bar

Precis som sin föregångare luktar den nya också choklad, hell, den är ju till och med FORMAD som choklad! Kan man komma närmre riktig choklad än så? Jo, det kan man faktiskt: Anledningen till att skuggorna luktar just choklad är för att dom innehåller kakaosmör. För varför nöja sig vid designen när man kan ha choklad i sminket?

OBS! Skuggorna är inte ätbara, vilket är en självklarhet kanske men just in case..

Det är lite roligt för alla ÄLSKAR det här med choklad + Smink, folk är helt crazy över hela konceptet. Men anledningen till att jag säljer min Chocolate Bar är faktiskt enbart på grund av chokladen. Jag tycker den doftar för starkt och sött, jag är inte ett fan av choklad doften.. Och jag vet att typ hela världen säger emot mig, men det är inte min cup of tea, tyvärr - för paletten är helt underbar när det kommer till pigmentation och färgerna, men jag kan inte med doften. Men hey, vi gillar olika och det är helt okej!

storleken är densamma och något pris eller när den släpps i Sverige har jag tyvärr inte ännu men sånt brukar ge sig självt och jag tror säkert craycray.se kommer ta in den när dom får chansen, annars kan jag nästan garantera att beautybay.com kommer få in den i början av våren. Och bor du i närheten av Sephora kommer dom säkerligen in där.

Nästa produkt dom lanserar är nånting helt nytt: Too Faced Soul Mates Blushing & Bronzer. Det är en rouge och en bronzer och den släpps i 2 olika nyanser. Jag vet inte så mycket om dessa om jag ska vara helt ärlig mer än de bilder jag har sett. Vad jag vet så kommer inte dom lanseras tidigare för någon, utan väntas komma ut i vår. Däremot vet jag att Too Faced har skickat ut några till olika youtubers och bloggare, men dom är inte tillgängliga för allmänheten ännu.

Jag har även hört att en av färgerna kallas "Ross and Rachel" ni vet, från serien Vänner? och kollektionen heter ju Soul Mates..gulligt va?😍😘

Förpackningen ser ju sjukt snygg och stilren ut..som alltid när det kommer till Too Faced. Har som sagt inge info om pris eller när dessa släpps i Sverige men håll utkik!

Den ena går lite mer i orange/peach medan den andra är en hot Pink. Tanken är att man ska mixa rougen och bronzern för att få fram en tredje nyans, men man kan givetvis använda dessa separat.

Jag beklagar att jag inte har ett datum för när dom släpps här i Sverige, men Too Faced presenterade dessa produkter för bara 1-2 veckor sen och dom har inte ens släppts i USA officiellt ännu så då är det svårt att veta när dom kommer att släppas här. Men håll koll på de sidor/butiker du brukar köpa Too Faced ifrån. Www.beautybay.com är den sidan som brukar vara snabbast på att ta in nya produkter till ett bra pris dessutom.

/Sanna 💋 ​

  • Makeup
  • Nära Östhammar S

Gillar

Kommentarer