tisdagstips!

Hej! jag tänkte försöka införa tisdagstips där jag varje tisdag uppmärksammar ett enkelt tips som kan göra stor skillnad. Vissa tips kommer kanske inte vara något särskilt och kanske något ni redan vet, men jag vill ha både självklara och inte så självklara tips så att det tilltalar dig som är nybörjare och dig som har hållit på ett tag. Jag är inte säker på att jag enbart kommer att ge skönhetstips, utan jag tar det som det kommer och kanske slänger jag in något som är icke-skönhetsrelaterat ibland!

Men inte idag! 😉

Första tipset lyder (tillägnat mitt förra inlägg!):
har du som jag ibland svårt att veta vilka färger som går ihop? 
Här är lösningen. 
använd en färgcirkel eller colour wheel som det även kallas!

dom ser ut ungefär såhär:

det finns flera varianter som är mer eller mindre avancerade men den här är lagom. Här kan du få hjälp att veta hur du ska matcha ögonskugga med rouge, läppstift och kajal! 
genom att antingen använda dig av så kallade "tints and tones" kan du enkelt skapa en snygg look utan att behöva oroa dig ifall det går ihop. Att skapa en look med tints and tones är den mest subtila varianten, och också den lättaste. du väljer bara en färg du vill köra på: till exempel lila. Då väljer du först en ögonskugga i den färgen och sen tar du fram din färgcirkel och följer enbart den lila raden. Du kan använda dig av mörkare lila och ljusare lila men du hållet dig fortfarande inom samma skala: alltså inom samma "hue." du använder alltså samma färg i hela ansiktet men i olika toner och jag tycker det är otroligt snyggt och klassiskt! Om du verkligen vill köra på EN färg (men i olika toner) kan du kolla på ditt hår och din hudton och välja en liknande färg som passar!

Om du känner att du vill använda mer än en färg kan du titta på din färgcirkel och välja ut en färg du vill använda dig av: till exempel gul. då kan du kolla på de färger som ligger bredvid gul i färgcirkeln. Du kan antingen välja de två som ligger på var sida om färgen, i det här fallet är det gulgrön och orange. Du kan även välja att använda bara en av dessa färger om du inte vill gå hela vägen. Men sen kan du även använda dig av två färger efter varandra som ligger bredvid din grundfärg. så om du valt gul skulle du kunna använda dig av orange och röd, eller gå åt andra hållet och använda gulgrön och grön - ihop med gul givetvis eller vad din ursprungsfärg än må va. Så man kan säga att istället för att använda en hue använder du 3! (eller 2.)

och slutligen, om du vill gå all in:
Bestäm en grundfärg. låt oss säga att du valt blå. Titta sedan på din färgcirkel och rita en triangel över hela cirkeln. börja med toppen av triangeln där den blå nyansen du valt är. rita sedan en triangel (antingen får du föreställa dig en triangel eller rita på datorn alt skriva ut färgcirkeln) över cirkeln, desto större triangel desto starkare kontrast mellan färgerna, och där varje hörn hamnar är den färg du ska använda. 
Jag visar här nedanför: (blev inte så rakt..svårt att rita på telefon med tummen!😉)

där stjärnorna är placerade, dessa färger ska du använda. Så här skulle du använda blå, rosa-lila och grön. svårt att förklara via text men du väljer helt enkelt en färg, ritar en triangel med toppen på den färg du valt och sen använder du färgerna som resterande 2 hörn korsar. och du kan göra en liten eller stor triangel beroende på hur färgstark look du vill ha!

sök på colour wheel på Google så borde den jag använde mig av komma upp. ha den tillgänglig i mobilen eller liknande så att du kan ta fram den när det behövs!

Jag hoppas att ni finner det hjälpsamt och intressant! /Sanna💋

  • Makeup

Gillar

Kommentarer