strobing

Nu tänkte jag skriva om en "ny" trend inom makeupvärlden - så kallad STROBING. Och anledningen till att jag sätter ordet 'ny' inom citationstecken är för att det egentligen inte alls är nånting nytt - det har bara fått ett finare namn.

Men vi backar bandet lite: för er som inte har en aning om vad jag talar om - låt mig förklara lite snabbt. Ni minns väl när contouringen slog igenom? Plötsligt hade hela världen perfekta kindben och det blev lite som en besatthet för vissa. Jag personligen gillar en mer subtil contour men vi alla föredrar olika. Iallafall, nu har det kommit en ny trend som kallas strobing - och enligt en del så är det nu "bye bye contour - hello strobing!"


Men riktigt så enkelt är det inte. Det finns inget som säger att bara för att du gör det ena kommer du aldrig göra det andra. En riktig makeup artist vet att en bra sminkning inte hänger på vilken den senaste trenden är - är man duktig inom smink vet man att olika tekniker funkar vid oika tillfällen och att ingen trend i världen kan ersätta "the basics."

Men vad är då strobing undrar ni säkert? Jo, rent krasst kan man säga att det är exakt samma sak som highlighting. Skillnaden är bara att nu ligger all fokus på att highlighta ansiktet till skillnad mot vid contouring där man fokuserade på att markera kindbenen med ett mörkt matt puder. Men nu så struntar man i hela den proceduren. Man applicerar rouge som vanligt och sen öser man på med highlighter - utan att lägga nån fokus alls på att skugga kindbenen som man gör vid contouring.
Och faktum är att det här har gjorts i evigheter, det är inget nytt - men som jag nämnde tidigare har det nu alltså fått ett namn.


Målet med strobing är att se så hälsosam ut som möjligt - fylld med lyster och glow. Du ska stråla som solen utan att förvandlas till en discokula. Vi vill ha en äkta Jennifer Lopez glow - inte en massa glitter. Helst ska det hela ha en så kallad "wet-look" där det ser så metalliskt ut som möjligt och som att det kommer inifrån och inte ser ut som en massa puder som är packat lager på lager.


Hur utför man strobing bäst då?
Jo, börja med att smörja in ansiktet med fukt. applicera sedan din primer (om du använder det), foundation, concealer, setting powder och så vidare så att du har din bas klar. applicera sedan lite rouge och sen tar du din favorit-highlighter och applicerar på alla de punkterna som visas här nedanför. Tycker du att det är för mycket räcker det att bara highlighta kindbenen och vill du ha lite mer avancerat än så men fortfarande inte gå hela vägen så räcker det gott och väl om du förutom kindbenen highlightar näsryggen, under ögonbrynet samt amorbågen över läppen. Det kommer göra enorm skillnad!

Givetvis kan du använda puderprodukter att highlighta med - men för att få absolut bästa effekt så rekommenderar jag att använda en krämhighlighter eller ren liquid, som alltså är rinnig i konsistensen. Det kommer ge en mer "glowing from within" - känsla. Sen kan du alltid avsluta med en puderhighlighter ovanpå om du vill ha en riktig POP-effekt. Folk använder allt mellan 1-4 olika highlighters för detta - så var inte rädd för att mixa och testa dig fram tills du uppnår önskat resultat! 😊


Om du ändå inte känner dig helt nöjd, utan verkligen vill få till den där "wet-looken" så kan du spraya lite MAC fix + över din highlight som toppen över i:et. Det kommer göra enorm skillnad! Trust me.


Men viktigast av allt är ändå att ni kommer ihåg att allt det jag precis beskrivit är bara vanlig highlighting i stort sett. Många använder en såhär intensiv highlight OCH contouring på en och samma gång (jag själv är exempelvis en av dom). Jag brukar ibland ha mer än en highlighter på mig (ganska ofta om jag ska vara helt ärlig) och jag använder den här tekniken jätte ofta. Jag har highlightat såhär extremt MED contouring och jag har highlightat UTAN contouring - det är helt enkelt upp till dig vilka metoder du föredrar att använda och såklart kan du justera din highlight beroende på hur intensiv du vill att den ska vara.

Så fastna inte på det här med strobing - det är bara highlighting med ett finare ord i stort sett. Det enda som jag kan känna att strobing har gett oss är dels att den här besattheten kring contouring kanske äntligen börjar lägga sig - och sen tycker jag att vi behöver prata ännu mer om kräm & liquid produkter (överlag) men inte minst när det kommer till highlighting. Alldeles för få människor har vågat sig på och testa andra formulas än puderform, och det är synd - för resultatet är MINDBLOWING!


Jag hoppas detta förklarade ett och annat - och att ni finner det intressant.
Jag satte ihop ett litet collage med några av mina favoriter när det kommer till highlighting!

Lycka till! Xx

PRODUKTBESKRIVNING
Physicians Formula Shimmer Strips Palette
Bobbi Brown Shimmer Bricks
Becca Shimmering Skin Perfector (liquid)
Nars Illuminator - Copacabana
The Balm Mary-Lou Manizer
ELF Baked Blush - Pinktastic
Laura Mercier Matte Radiance Bronzer - 01 Highlight
Becca Shimmering Skin Perfector PRESSED
NYX Liquid Illuminator

OBS! ELF baked blush i färgen Pinktastic är inte en rouge utan en vit-guld baserad highlighter.

Och Laura Mercier Matte Radiance Bronzer är varken matt eller en bronzer. Det är en av de bästa highlighters som finns!

  • Makeup

Gillar

Kommentarer

eswensson
eswensson,
Hej, jag har precis startat upp en veckans blogg-tävling. Är du sugen på att vara med så är det bara att kika in & anmäla sig, kram! 😊
nouw.com/eswensson