Review: Estèe Lauder Pure Color Envy

Hej på er fina läsare! Idag tänkte jag bjuda på en review och swatchningar av 2 Estèe Lauder paletter!

Vi kör igång!😊

VAD? Estèe Lauder kom ut med 24 stycken singel-ögonskuggor och 12 stycken ögonskuggs-paletter vid namn 'Pure Color Envy' när dom lanserade sin höstkollektion 2015. Dom satsade stenhårt och gjorde om ögonskuggs-formulan då deras tidigare puder-ögonskuggor var under all kritik. Den nya formulan är en typ av powder-to-cream och kan användas både torr och fuktad [Wet and dry]. Dom här nya paletterna och singel-skuggorna ersätter nu Estèe Lauder's tidigare ögonskuggor.

Såhär säger Estèe Lauder själva om deras nya Pure Color Envy Sculpting EyeShadow 5-Color Palette:
[observera att detta är om paletterna och inte singel-ögonskuggorna]

"Weightless, ultra-fine powder with intense color release. Glides on silky, blends effortlessly. Non-smudging. Crease-resistant. Non-flaking. Color true.

Long wearing too: lasts 12 hours when applied wet; 10 hours when used dry."

Dom har även gjort om paketeringen.

REVIEW
Estèe Lauder Pure Color Envy Eyeshadow Palette

Finns att köpa hos www.kicks.se
samt i kicks butiker och Åhléns.

525 SEK

Kicks (och säkert Åhléns också) erbjuder totalt 6 paletter. [finns 12]

Du får 5 stycken ögonskuggor med en helt ny formula.

MIN ÅSIKT:
Jag tycker att det är väldigt bra att dom gör om formulan och verkligen satsar på sitt märke. Dock tycker jag att dom kunnat göra bättre än såhär. Pigmenteringen är väldigt ojämn då vissa skuggor är mer pigmenterade än andra. Det är ju ingen hemlighet när det kommer till pigmentering att den blir bättre desto mörkare färgen är - så är det med de flesta ögonskuggor. Men här är det verkligen så att dom mörka har väldigt mycket payoff - särskilt den svarta skuggan i palett nr 10 [Envious Orchid] som är den mer kalla paletten av de två som jag visar er idag. Det kan vara en av de mest pigmenterade svarta skuggor som finns. Men sen har vi istället dom ljusa färgerna, och i samma palett finns det en ljus lavender färg och den syns inte när man swatchar den. Jag fick bygga upp den kanske 10 gånger för att den ska ens ska komma fram och trots det syns den knappt.

Däremot måste jag säga att jag blev förvånad när jag sen började leka lite med färgerna och när jag swatchade dom för att fota, då tyckte jag att dom var betydligt mer pigmenterade än första gången som jag swatchade dom. På vissa paletter så finns det som en "hinna" vilket gör att du måste 'mjuka upp' skuggan då den först kan verka väldigt hård och dåligt pigmenterad men sen när du använt den några gånger så blir ytan mjukare och pigmenteringen bättre. Det är därför som en del smink överlag kan verka väldigt pigmenterad i affären och sen när du kommer hem med en helt ny, orörd produkt så verkar den väldigt stiff och hård. Detta beror på att i butik är det så många som har rört produkten så den där hårda ytan är borta. Och jag upplever att det är lite så med dom här paletterna.

Men jag tycker ändå att 525 SEK är aningen dyrt för en palett som är bra - men inte fantastisk. Ta till exempel Urban Decay, deras paletter - särskilt 'Naked Smoky' - som ligger på 425 SEK respektive 475 SEK [Naked Smoky är lite dyrare för att den är ny] och där får du 12 skuggor som alla har GRYM pigmentering. Här får du 5 helt okej skuggor men jag tycker personligen att man betalar för märket. Och sen att skuggorna ska vara så mjuka att dom känns som kräm förstår jag inte heller. Dom känns som puder rakt igenom.

Dock tror jag att det här är en palett som passar dom som antingen är nya inom smink eller som vill ha en mer subtil ögonskugga. För det är en bra palett. Absolut! Men jag har prövat så extremt mycket ögonskuggor och jag tycker att det finns paletter som är bättre. Men eftersom att dom här skuggorna inte är sådär super pigmenterade som till exempel Kat von d eller Lorac etc så är det en väldigt bra palett om du, som jag nämnde, är ny inom smink eller inte vill ha en så stark ögonskugga. För faktum är att man rekommenderar ofta nybörjare att använda ögonskuggor som är lite mindre pigmenterade. För använder du en palett som är extremt pigmenterad så finns det inte utrymme för att göra några misstag. Om du får för mycket färg så är det väldigt svårt att fixa till, så du måste verkligen veta vad du gör. Men genom att använda dig av skuggor som är lite mindre intensiva men som fortfarande går att bygga upp i färg (vilket Estèe Lauder paletten absolut gör) så är det enklare att ha kontroll över hur mycket färg som appliceras. Då kan du själv bygga upp färgen och se efter vägen hur mycket du behöver.

Om vi ska prata lite snabbt om paketeringen så tycker jag att det är ett stort kliv framåt. Den nya mörkblå/svarta glansiga ytan är betydligt mer stilren och elegant än den förra. Dock har jag märkt att den drar till sig en massa damm som ni säkert ser på bilderna, men det är ingen deal-breaker. Inte för mig iallafall.

Allt som allt så är det en ganska bra palett. Men den är inte en av mina favoriter och dom hade kunnat göra den bättre för den saftiga prislappen. Och jag tycker att det är missvisande att dom påstår att det är en cream/powder/gel formula när det enbart är puder.

Jag värderar ärlighet och jag har alltid varit noga med att jag säger som det är, oavsett vilket märke det är. Men det är också så att bara för att jag inte höjer den här paletten till skyarna så betyder det inte att den på nåt sätt är dålig. Jag har kommit över rent utav kassa paletter och det här är INTE en av dom. Men jag jämför ju hela tiden med de skuggor som för mig ligger i topp, och dit når inte den här. Men det gör den inte till en dålig palett, och jag kommer absolut använda den. Så man får helt enkelt ta in allt det jag har sagt om den och därefter bedöma om det är nånting för dig. Och jag kan definitivt säga att det inte på något sätt är ett ångrat köp. Jag är väldigt glad att jag har dessa. 

Slutbetyg: C+

Nu tar vi en närmare titt på paletterna! 

Nr. 6 Currant Desire

Nr 10 Envious Orchid

Jag har absolut ingen aning varför den lila skuggan har som en "tråd" genom sig. Jag försökte ta bort den men det gick inte. Super konstigt!

...Slutligen vill jag bara säga att jag tror att deras nya singel-ögonskuggor är betydligt bättre. När jag läste på om dom på Estèe Lauder's hemsida så var beskrivningen annorlunda och jag vet att väldigt många har hyllat singel-skuggorna. Skulle jag välja mellan singel och palett skulle jag välja singel. Jag har en känsla av att dom är bättre även om formulan ska vara densamma.
Dom finns också på www.kicks.se
och även där saknas det några, så det finns totalt 16 skuggor. [av 24]

Hoppas allt är bra med er så hörs vi i nästa inlägg!x


EDIT: Jag ber så hemskt mycket om ursäkt att bilderna av swatches:erna inte var fullständiga. Detta inlägg har krånglat och det blev nåt fel med bilderna i den processen. Det är nu fixat!x ​

Gillar

Kommentarer