Proppar i levern? Antibiotika | Update

Hej!
Jag tänkte att, efter mitt ”sjukhusinlägg”
(som ni hittar HÄR) så vill jag göra en liten uppdatering nu när det gått 2 veckor sen jag blev utskriven ifrån sjukhuset.

Jag fick en kallelse till min läkare/professor på gastromottagningen så jag ska dit om en vecka ca.
Sen fick jag även hem provlappar för blodprov som ska tas några dagar innan besöket. Dom måste bland annat kolla mitt blodvärde (Hb - det som låg på 82 och anledningen till att jag fick blodtransfusioner) och mitt kalium för att se att dom värdena verkligen stabiliserat sig - och en del inflammation/infektionsprover. Jag hoppas även dom lagt till leverprover.
Inne på sjukhuset gav dom mig ju både blod och kalium så när dom värdena började gå upp och bli lite mer stabila så var det ju troligen för att jag fick det tillsatt utifrån, men nu när jag varken fått blod eller kalium på 2 veckor så undrar man ifall dom rasat igen eller om dom stabiliserade sig.

Jag läste sedan i min journal att dom misstänker små proppar i levern (dom såg ju leverförändringar på röntgen när jag låg inlagd men då hade inte specialisterna hunnit titta på alla bilderna/svaren, men det har dom gjort nu) - dock är det inte bekräftat.
Men det får ju mig att direkt tänka på det där D-dimer provet som var ”falskt positivt”. (Som jag nämnde i sjukhusinlägget) D-dimer mäter främst proppar och det ska ligga på max 0,5 och mitt låg på 82 men sen när dom väl tog om det ett drygt dygn senare så var det helt normalt och då bedömde dom det som ett falskt positivt prov + att dom inte såg några proppar i lungorna.
Jag tycker dock det är väldigt märkligt att man inte tar om D-dimer provet åtminstone ett par gånger med tanke på att det låg så väldigt högt - så att endast ta om provet en enda gång och sedan nöja sig känns väl lite sisådär? Borde man inte vilja dubbelkolla för att vara helt säker?
Särskilt eftersom dom från början försökte bortförklara mitt låga Hb (blodvärde) med exakt samma förklaring - men sen efter att dom tagit om provet 4-5 gånger så insåg dom att det inte var nåt fel på analysen av provet eller ett falskt positivt svar utan att jag verkligen hade ordentlig blodbrist.
Men det gör ju att man tänker att, om dom bara fortsatt tagit D-dimer provet hade det kanske visat sig vara riktigt och inte alls felaktigt.

Nu i efterhand så skulle det typ inte förvåna mig ifall det är/var proppar i levern - dels hade jag ju fruktansvärt ont där levern sitter, jag kräktes, jag hade lågt Hb, jag hade ett högt D-dimer och dom har i efterhand sett vad dom misstänker är skador på levern som då kan vara orsakat av proppar.
Det är ju som sagt inte bekräftat utan endast en misstanke än så länge - men jag får helt enkelt prata med min läkare om det och se vad han säger.


Såhär ser det ut nu efter min CVK.
Både själva instickshålet och där stygnen satt har läkt jättefint så nu är det bara sårskorpor kvar.
Risken för sepsis (förr kallat blodförgiftning) är ju väldigt stor när man har en CVK, så vi får hålla tummarna att framtida CVK:er (eller om det blir en SVP/port framöver) också håller sig ifrån komplikationer!

Förutom det så började jag med antibiotika när jag kom hem då jag fick feber och var/är superförkyld samt har extremt ont över bihålorna/tänderna/käken - vilket dock inte är så konstigt eftersom dom tog näsodlingar på sjukhuset som visade på stafylokocker (precis som i mina lungor) så vi får se om det vänder eller ifall jag måste ha en intravenös antibiotikakur.
Det skulle ju kännas lagom trist i nuläget, men det är som det är.

Om ändå Cystisk Fibros visste vad sommarlov var.
Hur skönt hade inte det varit?


Vi hörs i nästa inlägg!
x

Gillar

Kommentarer