MAKIASH + ELLOS | Eyeshadow, blush, mascara, Loose powder, brow Pencil & nail polish

*Pressutskick

I början av förra veckan fick jag hem ett paket med en massa härliga produkter ifrån Ellos och Makiash!

Det känns så himla kul att få testa lite svenskt smink för omväxlings skull!

Alla produkter i det här inlägget finns att köpa hos Ellos.se


Beauty by ELLOS Mascara
69 SEK

Jag har inte testat nån av mascarorna eller ögonbrynspennan ännu - men om nån av dessa blir en favorit så lovar jag att tala om det för er!


MAKIASH Volume & Lengh Mascara
159 SEK


MAKIASH Eyebrow Pen Duo
(Mocca Brown)
139 SEK


MAKIASH Eyeshadow Trio
(Cold Passion)
199 SEK

Som ni ser så har jag 2 stycken ögonskuggs-trios ifrån Makiash att visa er idag!
Jag blev glatt överraskad över att dom var såpass pigmenterade! Jag blev också väldigt imponerad av den gröna skuggan i Dark Mystery som innehåller flera guldiga glitterkorn - oftast brukar dessa försvinna när man väl applicerar produkten, men glitterkornen hängde i det här fallet med när jag plockade upp skuggan på fingret och även sen när jag testade produkten på huden! Jag har ännu inte applicerat skuggorna på ögonlocket så jag kan inte uttala mig ifall glitterkornen hänger med hela vägen, men om man packar på skuggan på ögonlocket kan jag iallafall inte se nån anledning till att dom skulle försvinna med tanke på att dom inte försvann när man applicerade skuggan på armen. Jag skulle dock rekommendera att använda fingret till detta!

Angående formulan så måste jag säga att jag blev väldigt förvånad över att skuggorna var så himla mjuka!

I trion Cold Passion så var dock den andra skuggan inte riktigt lika mjuk som den första och den sista. Den var aningen strävare, men hade ändå bra pigmentering och i det stora hela märkte jag ingen större skillnad. Detsamma gällde med Dark Mystery trion fast då var det den tredje skuggan som var lite hårdare packad än resterande skuggor. Men som sagt, det var ingen större skillnad i slutändan om jag ska vara helt ärlig. Det var mer nånting som man märkte när man rörde skuggan, men sen när man väl swatchade den så såg man ingen skillnad!

Första skuggan i Cold Passion trion skulle jag beskriva som en bubbelgum rosa, andra skuggan lite som en royal lila fast aningen mörkare när man väl swatchar den och tredje skuggan är lite av en mörkare mulberry med bronze inslag.


MAKIASH Eyeshadow Trio
(Dark Mystery)
199 SEK

I Dark Mystery trion så har vi först lite av en smoky maroon skugga, sen har vi en väldigt speciell ögonskugga som är något av en blandning mellan mauve och pewter med lite isiga silvertoner. Och slutligen har vi en mörkare seaweed skugga med olivgröna toner och guldiga glitterkorn!

Jag har byggt upp varje ögonskugga 2 gånger totalt. Första lagret gav bra payoff, men saknade lite intensitet - men sen när jag byggde på med ytterligare ett lager så blev dom betydligt mer färgstarka, och jag märkte ganska snabbt att det definitivt är en byggbar produkt! Så om du inte får önskad intensitet vid första appliceringen - fortsätt att bygga på skuggan till önskad effekt!

Så vem passar dessa ögonskuggor?
Du som är på språng och gärna vill att det ska vara snabbt och enkelt (men ändå snyggt!) att sminka sig kommer älska dessa! Du kan behöva komplettera med lite matta basfärger möjligtvis, men allt beror på hur du sminkar dig i vanliga fall! En del gör hela processen med att skugga globlinjen, skugga ytterkanten, highlighta innersta delen av ögonlocket och under ögonbrynet, skugga nedre fransraden och så vidare - medan vissa bara tar fingret och slänger på en skugga på ögonlocket and call it a day - och givetvis allt däremellan!
Jag brukar personligen göra hela processen,
men det händer (ganska ofta faktiskt!) att jag antingen bara slänger på en krämskugga och lite mascara, eller att jag bara tar min highlighter och i samma veva som jag highlightar ansiktet så kör jag med borsten över ögonlocken också. Den rosa "bubbelgum" skuggan i Cold Passion trion skulle jag kunna slänga på över hela locket och avsluta med lite mascara om jag antingen har bråttom, är för trött för att sminka mig eller ska nånstans där man vill vara sminkad men kanske inte se alltför fixad ut! Om du har en mindre sminksamling med mestadels neutrala, varma paletter och du vill utöka dina valmöjligheter så är dessa perfekta att komplettera med! Om du till exempel har en baspalett med matta skuggor och vill testa att lägga till lite färg - istället för att då köpa en hel palett med massa färger som du troligtvis ändå inte kommer att använda så är det perfekt med en trio i den färgställning som du vill testa!


MAKIASH Blush
179 SEK


Fresh Plum

Fresh Plum är vad jag skulle kalla en typisk dusty rose!
Jag skulle säga att den främst passar fair-medium komplex.


Soft Pink

Soft Pink skulle jag säga är en ganska neutral blandning av en old english red och en mer rödbaserad rosa nyans.
Jag skulle säga att den här rougen passar alla hudtoner!

Både Fresh Plum och Soft Pink är väldigt pigmenterade så jag skulle använda en ganska lätt hand i början så att du inte får för mycket färg som sen kan vara svårt att justera. Jag blev positivt överraskad både i form av pigmentering och hur otroligt fina dom ser ut på huden! Jag vet redan att jag kommer använda dom här två massvis framöver! Jag har alltid lite svårt med att hitta rouger som gör det jag vill att dom ska göra, och ska jag vara helt ärlig hade jag nog aldrig tippat på att Makiash skulle ha såna här bomb ass rouger! Det jag fastnade mest för var att dom ger ett subtilt glow - dom är alltså inte helt matta utan dom ger ifrån sig lite skimmer. Men inte så att dom ger en highlight effekt - utan mer så att du ser pigg, ung och fräsch ut! Jag vet att vissa rouger ifrån NARS bland annat har en liknande effekt och jag tycker personligen att det är så himla fint! Och ska man då jämföra dom i pris så kostar Makiash 179kr och NARS 325kr!

Rougerna blev en storfavorit!


MAKIASH Perfect Finish Loose Powder
279 SEK

Det här löspudret är lite av Makiash stolthet - och det med rätta! Det är ett transparent löspuder som du använder för att sätta din bas på plats så att din sminkning håller längre. Men pudret gör även att din sminkning ser bättre ut tack vare att det jämnar ut fina linjer, slätar ut rynkor och förminskar synligheten av porer. Produkten är fuktgivande och mjukgörande, och den innehåller massvis med naturliga ingredienser och vitaminer.

Jag har inte testat pudret i ansiktet ännu men bara genom att testa lite på handen så känner man hur extremt finmalt det här pudret är. Det känns nästan som silke och det smälter in i huden hur enkelt som helst!

Jag är i nuläget på jakt efter ett löspuder och jag har en känsla av att jag kan ha hittat det! Jag ska dock såklart testa produkten ordentligt innan jag säger alltför mycket, och är det så att det funkar lika bra som jag hoppas på så kommer jag nämna det i ett framtida inlägg (precis som med mascarorna)! Men läser man recensionerna så verkar det vara mångas favoritpuder - så det ska bli väldigt spännande att testa!

Anledningen till att jag har så svårt att hitta puder som funkar på mig är för att, jag har så himla torr hud och eftersom att puder många gånger ska matta ner så blir det oftast för torrt och då lägger det sig i alla mina linjer och torra partier. Så när jag såg att det här pudret är både mjukgörande och fuktgivande så kändes det som att det kan vara en perfekt match!

En annan fördel är att det var väldigt enkelt att få ut pudret - många gånger när det kommer till puder och lösa pigment så är det ganska svårt att få ut själva produkten ur dom små hålen - men det gick väldigt enkelt och smidigt!


Beauty by ELLOS Nail Polish
(Cherry Red Punch)
39 SEK

Mitt första intryck av nagellacket är bara positivt! Först och främst så älskar jag att det är en väldigt smal borste - det gör appliceringen betydligt enklare då borsten tillåter dig att ha mer precision vilket gör att du inte målar utanför lika lätt. Jag har väldigt smala naglar på bredden så borsten brukar oftast täcka nästan hela min nagel, så att det här nagellacket kom med en smalare borste gör mig så glad!
Själva nagellacket applicerar bra med färg även om ett lager ger en något ojämn applicering - men det är något jag finner med de flesta nagellack. Jag ville bara göra en applicering för att visa vilken täckningsgrad nagellacket har och jag tycker att för att vara endast ett lager så var det inte tokigt alls! Jag testade även att måla två lager lite senare på tumnageln (dock fotade jag inte detta)
och nagellacket hade då en helt jämn applicering!
När det kommer till borttagning så hade jag inga problem. Möjligtvis att nageln hade som en väldigt svag röd nyans men det brukar tendera att bli så när man använder starka färger med mycket pigment.
För 39 SEK tycker jag att det inte ens är något att fundera på!


Visst var det fina produkter?


När jag var in på Ellos.se för att leta upp priser och annan nödvändig information så såg jag bland annat Makiash krämskuggor och läppglans som jag blev så himla sugen på att testa! Jag är ju halvt besatt av krämskuggor - det är bland det absolut bästa jag vet! Jag tycker faktiskt väldigt mycket om krämprodukter överlag, så förutom krämskuggor älskar jag rouger, highlighters & contour-produkter i krämform (m.m). Dom är bara så härliga att jobba med och smälter in i huden så himla snyggt!

Vad är ni sugna på för smink?😘


Xx Sanna, Letstalkbeauty

INSTAGRAM/SNAPCHAT:
@letstalkbeautyx


*Alla åsikter är mina egna.

Gillar

Kommentarer