MAKEUP FOREVER!

som jag utlovade i mitt tidigare inlägg så kommer, som på beställning, ett shopping-inlägg!

I'M SO EXCITED!
Varför kanske ni undrar?
Jo, jag beställde nämligen 4 st av de nya makeup forever artist shadows alldeles nyss! Om ni är väldigt insatta i amerikanska skönhetskanaler, bloggar och instagramkonton så har ni kanske sett att makeup forever (mufe) precis kommit ut med nya revolutionerande ögonskuggor med helt ny formulera som har 88% *pigmentering vilket är det högsta som finns på marknaden just nu.

Makeup forever är ju tyvärr ett märke som inte säljs i Sverige förutom på sephora i Stockholm. Jag har bara varit där en gång så jag kan inte svara på om dom säljer dessa skuggor eller inte med tanke på att dom är ganska nya. Jag handlar ju mycket av mitt smink från England men just mufe finns inte att få tag på därifrån så jag har länge letat efter en Webbshop som säljer märket och framförallt dessa skuggor. Jag har ramlat över nån sida där dom sålde deras berömda HD foundation men det var det enda och sidan såg inte helt okej ut.

Så nu undrar ni säkert vart jag har fått tag på dessa? Jag har inte varit till USA även om jag önskar att jag hade varit det. Nej, jag köpte dom faktiskt från franska sephora.
Dom har en Webbshop som skickar bland annat till sverige. Dom är lite dyra men just när det kommer till mufe skuggorna så var det helt klart värt det eftersom att jag inte kan få tag på dom någon annanstans. Men jag tror att priserna ligger snarlika som på sephora i Sverige. men som jag nämnde så vet jag inte ifall dom säljer just ögonskuggorna eller inte.


FÖR OCH NACKDELAR med franska sephora:

fördelar:
- utbudet. Dom har märken som antingen inte säljs i Sverige överhuvudtaget eller som är väldigt svårt att få tag i och enbart säljs hos sephora i Stockholm vilket man kanske inte besöker särskilt ofta.

- hittills har allt gått smidigt och förutsatt att leveransen går problemfritt så tycker jag att det är en väldigt kompetent kedja.

-man får välja 3 gratis prover!

nackdelar: (läs "nackdelar" då denna sida inte har några riktigt negativa sidor)

- Att frakten är relativt dyr. 25£ (ca 290kr)
dock vet jag inte exakt hur det funkar för innan man köper så står det "25£ US" och beloppet räknas in i beställningen. men nu kollade jag mitt bankkonto och dom hade enbart dragit för produkterna och inte frakten. det jag undrar är om det är så att dom räknar på en internationell/max fraktkostnad och sen beroende på vart du bor drar dom den korrekta fraktkostnaden men dom sätter 25£ som standard för det är deras '"maxkostnad" och sen kan den reduceras beroende på ifall du bor till exempel inom EU. Anledningen till att jag har den här teorin är för att när jag beställde från Nars europeiska sida förut så stod det att det skulle kosta ungefär 650kr men så började det med att dom drog 480kr ungefär, sen ett par dagar senare hade det beloppet ökat till 510kr. och det blev det slutgiltiga beloppet. men jag återkommer angående fraktkostnaden! När jag fått paketet ser jag ju hur mycket den totala kostnaden är.

- allt står på franska. det går inte att ändra språk vilket jag tycker är lite dåligt med tanke på att dom skickar utanför Frankrike. däremot så är det ganska lätt att navigera sig fram för en del ord påminner om engelskan och man kan alltid testa sig fram. Och när det kom till betalningen eller ifall man vill läsa nån beskrivning eller liknande använde jag bara google translate. den kanske inte översätter perfekt (minst sagt) men den ger en en hint om att man åtminstone är inne på rätt spår.

slutsats: jag rekommenderar denna sida starkt! den må vara på franska och frakten är lite oklar än så länge (men jag hade ju räknat med att betala 25£ för frakten så det är bara ett + om det blir billigare) men den har så mycket märken som annars är en kamp att få tag på och tack vare att det är inom Europa slipper man oroa sig för tull och allt sånt där. Jag rekommenderar att spara ihop lite pengar och lägga en order om det är märken som tilltalar dig. det är iallafall inte dyrare än sephora i Sverige och utbudet är ännu större med allt ifrån urban decay till marc jacobs beauty.


Lite fakta angående skuggorna!

Det fanns två alternativ: ena alternativet kostade 22£ (ca 255kr) och det andra kostade 16£ (ca 187kr). det var samma färger i princip (var kanske nån enstaka som inte fanns som billigare alternativ) Jag vet att dom säljs dels som singelögonskugga och i pan som man sätter i en egen palett - därav prisskillnaden. Upplägget är ungefär desamma som MAC cosmetics har bara att mufe's skuggor är mycket större. Men dom som säljs som singelögonskugga (alltså skuggan sitter i en behållare och är inte bara i pan-form) kan man ta ur och sätta i en palett, det är bara att alternativet finns att ha den som en singel. jag är till 99% säker på att det är anledningen till att priset skiljer sig. Jag beställde en som kostade 22£ för just den färgen fanns inte för 16£ men dom andra 3 kostade 16£.
Båda alternativen fanns på samma sida när man klickade på skuggorna så dom var inte uppdelade var för sig.

Mufe artist shadows har 5 olika *finish.
ME= metallic
S=Satin
D= Diamond
M=matte
I=iridescent

Skuggans namn börjar alltid med vilken finish den har. till exempel kanske en skugga heter D-750 och då vet man att det står för Diamond.

Hur mycket produkt man får för pengarna är alltid bra att veta. Jah slänger in 2 st bilder längst ner i inlägget där ni ser skillnaden på en vanlig mac skugga jämfört med en mufe skugga. Jag såg de båda bredvid varandra i en video på youtube och där syns skillnaden ännu tydligare. Du får hela 2,5 g jämfört med en Mac skugga som innehåller 1,5 g!

Det finns över 200 (!) färger att välja mellan. Däremot så har inte franska sephora alla men dom har så det räcker och blir över!

Mufe skuggorna är ganska dyra om man tänker att en MAC - skugga kostar 125kr/st och mufe's kostar mellan 187kr/st - 255kr/st. Men om man jämför hur mycket du får för priset, dvs dubbelt så mycket produkt, så tycker jag inte att priset är så farligt och dessutom är pigmenteringen helt Insane så för mig är det helt klart värt det. Om du vet att du aldrig skulle lägga så mycket pengar på en skugga är det helt förståeligt och kanske kan det vara en bra present att önska sig! Men om du är som mig att du inte har något emot priset och till exempel samlar på smink tycker jag absolut att det är värt pengarna för det finns som sagt inget liknande ute på marknaden. Jag lovar att försöka uppdatera när jag fått paketet och tala om ifall dom uppfyller mina förväntningar!


tips! Eftersom att Frankrike har pund (£) så råder jag dig att ladda ner en valuta-app så att du kan slå in olika belopp som då översätts från pund till sek (kr). sök på valuta eller currency där du laddar ner dina appar så borde det komma upp. Det kostar inget förutsatt att det inte står något annat. Mina var iallafall gratis!

Nu är det dags för lite bilder!


dessa bilder är tagna från sephora's hemsida och sedan redigerade av mig.
förhoppningsvis kan jag lägga upp swatches när jag väl fått hem dom!

Här kan du börja shoppa! www.sephora.fr (kan tyvärr inte länka men skriv in adressen eller googla!)

(*pigmentering = pigment kan man säga beskriver hur mycket färg en sminkprodukt innehåller. om en ögonskugga har hög pigmentering kommer den ge ifrån sig mycket färg medan en skugga med låg pigmentering nästan blir genomskinlig och inte syns.)

(*finish = man skulle kunna säga att finish står för yta. Det är ett samlingsord som man använder när man talar om ifall en skugga till exempel är matt, dvs den är inte skimrig, glittrig, glansig, metallisk osv. och allt det jag räknade upp nyss har alla olika finish. Ytan av produkten.)

obs! Mac-skuggor är några av mina favorit ögonskuggor någonsin så ta det inte fel bara för att jag jämför mufe's nya skuggor med Mac's. Enda anledningen till att jag jämför med just dom är för att det är samma princip och dom är lätta att referera till när det gäller pris, storlek osv.

vi hörs! / Sanna

Jag vet inte varför men av nån anledning laddades inte bilden som jag redigerat upp ordentligt. Jag fick kopiera och göra om inlägget två gånger för gången innan var det bilden ovanför som strulade. Iallafall, bilden är rätt bara att det är inte den redigerade versionen av någon anledning. 

Namn: ME-612 

Pris: 187kr 

Gillar

Kommentarer