MAC x Star Trek

Hej på er! Här kommer min recension av MAC COSMETICS X STAR TREK kollektionen! Jag pratar även lite om mina åsikter gällande MAC som märke överlag och kvalitén på deras produkter. Vi kör igång på direkten!👇🏼


VAD?
MAC Cosmetics släppte nyligen en kollektion med Star Trek tema och den består bland annat av 4 st läppstift & 4 st läppglans med en lite futuristisk touch, pressade pigment i 4 olika färger och 3 stycken highlighters/illuminators/face powders (vet helt ärligt inte vad dom ska föreställa - MAC är väldigt svävande i sin beskrivning) - skimrande, glittrande puder skulle jag nog säga är det som beskriver denna produkt bäst. Sen fanns det även några eyeliners och nagellack och mer basic tools som ett par lösögonfransar, två stycken borstar och nån mascara.

PRIS OCH TILLGÄNGLIGHET?
Mellan 140-365kr. Kollektionen finns hos www.maccosmetics.se och jag tror att den även säljs i butik (är inte helt säker) dock vet jag inte om det bara är i utvalda MAC-butiker eller inte.

REVIEW
Idéen är grym. Jag älskar kreativiteten och när man kan skapa nånting annorlunda. Men även om det var en grym idé så gick nånting riktigt fel längs vägen. Jag vet inte om det var ekonomi, produktivitet, tidspress eller en kombination av alltihop som ligger bakom denna miss, men det här känns halvdant gjort. Ska man ge sig på Star Trek i ett sånt här sammanhang måste man gå all in. Allt eller inget.

För att sortera mina åsikter och tankar börjar jag med den yttre designen: varför behöll MAC deras svarta vanliga paketering? Dom har bara lagt till Star Trek symbolen som en stämpel i mitten, men allting annat är som i deras standardsortiment. Ska man göra ett Star Trek tema måste man göra det fullt ut. Ger man sig på en sån kultgrej så måste man liksom gå hela vägen. Dom kunde ha gjort en silvrig förpackning med ett spektrum av reflekterande färger i. Dom hade kunnat ändra färgställning till mer eller mindre vad som helst - allt är bättre än deras original-paketering! Dom har inte ens gett den yttersta paketeringen (boxen) nån specialdesign. Den har symbolen i mitten men annars är den helt svart den med. Paketeringen känns definitivt inte som Star Trek och jag hade förväntat mig mer med tanke på det stora namnet som kollektionen faktiskt bär. Dom vet att det ligger ett samlingsvärde i denna kollektion, så jag förstår verkligen inte varför dom gjorde allting så basic. Paketeringen spelar en väldigt stor roll i såna här kollektioner, och jag förstår inte alls hur dom tänkte.

Så kommer vi till själva sminket i sig. Jag köpte bara två produkter: en ögonskugga (pressat pigment) och en highlighter/luminous glow/fantastic powder. Eftersom jag bara har två av produkterna är det bara dessa två jag kan yttra mig om. Jag vet inte hur de övriga produkterna i kollektionen presterar. Men det här är min åsikt gällande ögonskuggorna och highlighter-pudren.

Vi börjar med ögonskuggan: skuggorna kommer i singelform och är pressade pigment. jag har färgen To Boldly Go (220kr) som är en ganska kall koppar som har inslag av lite bronze, med små guldiga och silvriga glitterkorn och en ganska rödaktig underton. Mitt första intryck var att skuggan är helt okej pigmenterad. Ingen WOW effekt direkt, men heller inte dåligt pigmenterad. Jag gillar att den är väldigt blank - den ger liksom intrycket av en 'wet-look' på ögonlocket vilket är ganska häftigt. Den passar nog inte till vardags för de flesta om man säger så, men vill man ha en ganska markerad festlook eller nånting sånt så ger den en ganska unik effekt genom att den har en bländande finish där det ser ut som om att du har mixat skuggan med vatten. Men sen kommer vi till den delen som jag är betydligt mindre förtjust i: ALLT GLITTER. Det här är verkligen ett glitterpigment och de små guldiga glitterkorna hamnar ÖVERALLT. Du måste ha nån form av glitterbas om du vill att skuggan ska ha en chans att sitta fast på ögonlocket. När jag först swatchade den hade jag fullt med glitter över hela mig. Min t-shirt samt mina armar och ben badade i glitter. Men, jag tror att detta ändå är en smaksak och vet man bara vad man har att göra med så är det inga större problem. Så ögonskuggan får ändå godkänt! Dock är det inte riktigt min cup of tea!

..Men så kommer vi till highlightern - eller Trip The Light Fantastic Powder som är det korrekta namnet. Jag köpte färgen Luna (310kr) som är den ljusaste färgen. Jag var superexalterad över att få testa den, men besvikelsen var ett faktum när jag la fingret på pudret för första gången för att swatcha produkten. Det som slog mig först var hur fruktansvärt torrt pudret kändes. Tänk dig att du försöker swatcha ett vanligt A4 papper men som har lite motstånd. Jag vill inte säga sandpapper för det var inte riktigt så grovt, men lite åt det hållet. Det fanns absolut ingen mjukhet, ingen krämighet - och ingen pigmentering. Jag vet helt ärligt inte vad dom har gjort med den men det var bland det sämsta jag varit med om. Sen noterade jag även att den hade massvis med glitterkorn i sig som inte alls smälte in med resten av produkten. Men för att ge det hela en chans så swatchade jag pudret och prövade även applicera det på kinderna lite senare - och jag blev ännu en gång besviken. Det kändes som leksakssmink. 310kr är ändå ganska dyrt för att vara MAC, och jag förväntar mig betydligt mer i den prisklassen. Det finns liksom inget syfte med produkten. Den ger ingen highlight (möjligtvis ett väldigt subtil glow om man kollar riktigt nära, men knappt ens det) och den är för glittrig för att ha som ansiktspuder. Pigmenteringen finns helt enkelt inte där. Nej, Trip The Light Fantastic Powder får underkänt!


Nu kommer jag vara brutalt ärlig: men hela den här kollektionen känns ihopslängd. Jag är besviken på förpackningen, produkterna känns billiga och dom borde ha gjort mer för att representera Star Trek. Allt som allt skulle jag inte rekommendera den här kollektionen. Möjligtvis om du är ett stort fan av Star Trek - men för själva produkten i sig? Nej, då finns det betydligt bättre! MAC är ändå ganska dyrt, men det känns som att dom står still och lever på gamla meriter. Jag har faktiskt varit ganska missnöjd med MAC Cosmetics överlag den senaste tiden då det känns som att deras produkter gång på gång gör en besviken och dom hänger inte med i utvecklingen. Tar man över 300kr för en highlighter måste den också mäta sig med konkurrenterna i samma prisklass - och det gör ingen av MACs produkter i nuläget. Förut (för några år sen) så var dom bland TOP 5, men sen dess har det kommit nya märken och produkter som har mer att erbjuda. Jämför till exempel en highlighter ifrån MAC med en highlighter ifrån BECCA. Skillnaden är slående - ändå är det samma prisklass. En förändring måste ske ifrån MAC's sida. Sen hjälper det ju inte direkt att dom fortfarande testar på djur.

Kom dock ihåg att detta är min personliga åsikt, och jag har produkter ifrån MAC som jag älskar - men deras senaste limited edition kollektioner har varit sisådär enligt mig när det kommer till kvalité. Jag tycker man märker en tydlig skillnad när MAC faktiskt har lagt ner pengar och tid på en kollektion och när dom bara slängt ihop något. Mitt problem med MAC är deras ojämnhet. Man vet aldrig vad man får. Ena gången är produkterna grymma för att nästa gång vara en stor besvikelse. Dom kanske skulle trappa ner lite på antalet kollektioner och fokusera mer på kvalitén. Quality over quantity!

Jag hoppas ni gillar det här inlägget och att det uppskattas trots att det var en negativ review. Jag tycker givetvis att det är betydligt roligare att göra positiva recensioner, och ofta brukar jag bara lägga dåliga produkter åt sidan och så är det inget mer med det. Men ibland stöter jag på märken eller produkter som bara inte håller måttet fast dom borde göra det. Och i det här fallet kändes det värt att ta upp då MAC är ett väldigt populärt märke, och många köper gärna deras produkter utan att ens reflektera över kvalitén - det går liksom av sig själv och av ren vana. Jag är själv sån när det kommer till vissa välkända märken. Så därför känns det väldigt viktigt med negativa recensioner också eftersom det i slutändan ändå handlar om pengar som man kanske inte vill kasta bort på en dålig sminkprodukt!

Det var allt jag hade att bjuda på den här gången!
Ta hand om er så hörs vi i nästa inlägg!xx

Gillar

Kommentarer