less is more?

Nånting som är väldigt populärt just nu i makeup-världen är att hålla det simpelt. Youtube kryllar av nästintill identiska sminkningar:

ögonen ska vara neutrala med basfärger, kanske en klassisk eyeliner eller lite lätt sotat under ögonen men väldigt simpelt och lite mascara. Ögonskuggan ska gärna gå i brunt.

Kinderna ska sticka ut lite med rouge och contouring, men på ett diskret sätt som gör att det funkar.

Och viktigast av allt: ett läppstift som syns. Röda läppar, mörka läppar, rosa läppar...fokusen ligger garanterat på ett markant läppstift nu i vinter.

/Sanna 💋
  • Makeup

Gillar

Kommentarer

Nettan
Nettan,
Älskar smink men är såå kass på vad som passar mig.
nouw.com/nettan
letstalkbeauty
letstalkbeauty,
Hej! Det är otroligt vanligt att man inte riktigt vet vad man själv passar i. Nånting som ser jätte bra ut på nån annan passar kanske inte alls en själv. Men egentligen är det bara frågan om smak, och sen gäller det att öva öva öva! Innan jag började med smink på den nivån jag gör nu så hade jag ALDRIG mörk ögonskugga, alla pratade om smokey-eye men på mig såg det ut som någon slagit mig och gett mig en blåtira. Men sen vareftersom jag lärde mig olika sminktekniker och framförallt övade så blev det finare och finare. Idag är smokey-eye min favorit! Jag kikade in på din blogg och kollade på nån bild på dig, och det ser ut som att du skulle kunna passa i det mesta - men framförallt lite kalla toner skulle jag vilja säga. Först tänkte jag säga varma toner (guld, brun, benvit) men jag tror att man luras för att filtret/kameran har en väldigt gul ton och det gör att man ser varmare ut än vad man är. Jag tror dock du passar i både och!  Om man är osäker på vad som passar och inte passar i är mitt tips att börja med en neutral look för att sen våga lite mer och mer. Sen ett annat tips som verkligen är nyckeln till att veta vad man passar i - sätt dig ner och sminka dig när du inte ska iväg någonstans. Eller när du har varit iväg, passa på att sminka dig innan du tvättar bort allt. För då kan du verkligen experimentera utan att ha en press att det måste se bra ut. Du kan testa olika looker, gör en sminkning på ena ögat och en på det andra för att se vad du gillar bäst! :) det viktiga är att våga, och sen kommer man otroligt långt om man vet HUR man ska sminka sig. Neutrala färger passar alla i, så om du börjar där och sen prövar till exempel lägga till ett roligt läppstift eller en rolig ögonskugga så kommer du sakta men säkert våga mer och se vad du passar i! Några riktlinjer man alltid kan följa är: - Använd hellre för lite smink och bygg successivt upp färgen än att applicera jätte mycket och så är det svårt att få bort det. - investera i bra sminkborstar, att app
nouw.com/letstalkbeauty
letstalkbeauty
letstalkbeauty,
Juste, ett annat tips är att kolla på din hårfärg, dina rötter och hudton. Försök välja olika nyanser av din hårfärg, det är alltid ett säkert kort. Är du till exempel jordgubbsblond så kan du använda dig av guld, brun/ljusbrun, benvit, lite mörkare brun om du har mörkare hårborsten och kolla även på dina läppar - Använd liknande färger som ditt ansikte redan har. Detta är ett säkert kort, men det är väldigt fint! Använd olika nyanser och använd det i hela ansiktet: t.ex matcha en vit och en ljusbrun ögonskugga till ögonen, ta en lätt korall/rosa rouge till kinderna (är en blandning av läpparnas färg och din hudton) och använd ett rosa/Nude läppstift! enkelt men såå snyggt! :) jag publicerar även en bild nu på bloggen som föreslår olika färger som framhäver ens ögonfärg, kolla gärna in den! :)
nouw.com/letstalkbeauty
Nettan
Nettan,
Jag är rödhårig och har väldigt ljus hy :) så jag kör nästan alltid på guldig ögonskugga för det smälter typ in. Men jag ska göra som du skrev en dag och prova lite olika färger och typer en dag när man inte ska iväg :)
nouw.com/nettan
letstalkbeauty
letstalkbeauty,
Ah, ja guld är ju superfint då! :) rödhårig + gröna ögon är verkligen sjukt snyggt! Jag skulle verkligen satsa på en lila ögonskugga, den behöver inte vara pang på utan lila finns i många nyanser, välj den du känner dig bekväm med! :) Sen skulle även en rödbrun skugga vara jätte fin för den matchar ditt hår lite och kommer verkligen framhäva dina ögon! :) jättebra att du tänker pröva när man inte ska iväg någonstans, det var verkligen så jag lärde mig att veta vad jag passar i och inte passar i, för när man ska iväg tar man ju gärna det säkra före det osäkra, man vågar inte experimentera alltför mycket. Men det är också då man går miste om nånting man kanske egentligen passar sjukt bra i! Så om man sminkar sig när man inte ska nånstans kan man verkligen testa sig fram och man lär sig både teknik och vad som passar! :) tveka inte att kommentera om du har fler frågor! :)
nouw.com/letstalkbeauty