Kylie Cosmetics the Bronze Palette review & swatches

Äntligen kommer recensionen av Kylie cosmetics första ögonskuggspalett, The Bronze palette! Jag har velat göra den här recensionen sen i augusti 2016, så det är verkligen på tiden!💋Nu kör vi!


TILLGÄNGLIGHET:
The Bronze Palette finns att köpa hos
www.kyliecosmetics.com
och ingår i den permanenta linjen.

OBS! Kom ihåg att Kylie Cosmetics produkter
ENDAST säljs via deras webbsida och att man därför enbart kan garantera produktens äkthet genom att köpa via kyliecosmetics.com och ingen annanstans!

PRIS:
$42

~ 380 SEK

RECENSION:
Jag är verkligen ett stort fan av den här paletten! Den passar perfekt som märkets första palett - dels för att jag tycker att varje märke bör erbjuda en bra basic palett för att på så vis sätta grunden för kommande paletter och skuggor - och sen är det väldigt viktigt att representera personen bakom märket (särskilt om det är en offentlig person) för kollar man på mer eller mindre alla Kylie's sminkningar så ser man att hon alltid har väldigt neutrala toner och att hennes ögonmakeup är väldigt naturlig, bronzig och sofistikerad. Skulle Kylie komma ut med en ögonskuggspalett fylld med blåa, rosa och lila toner eller massa skimmer och glitter som sin debut-palett skulle folk reagera väldigt starkt över att det inte känns riktigt autentiskt. Det är viktigt att ha en stabil grund. Sen kan hon släppa hur färgstarka, skimriga paletter hon vill - så länge hon har den där basic paletten som verkligen representerar Kylie så är resten bara en påbyggnad, som dessutom är ett måste för ett framgångsrikt märke.

Vissa är kanske av åsikten att den skulle vara för "tråkig" och lik andra paletter, men jag håller absolut inte med. Först och främst: det är en neutral palett - det finns en viss begränsning för hur pass unika och roliga man kan göra neutrala paletter! Sen måste jag säga, jag äger faktiskt inte en enda palett som jag känner är lik the Bronze palette! Jag har en enormt stor sminksamling och äger obefintligt många ögonskuggspaletter - men jag kan inte hitta en enda *dupe (För mig personligen räknas det bara som en dupe om dom finns i en och samma palett + att färgerna ska vara så gott som identiska!)
Jag tror att det är själva ihopsättningen av färger och nyanser som gör den relativt unik trots att den enbart består av neutrala och naturliga toner. Sen har den en enormt snygg och stilren design!


Jag älskar the Bronze palette för att den bland annat är liten och behändig, den är lätt att ta med sig och tar ingen som helst plats. Förutom att skapa sjukt snygga neutrala sminkningar så ser jag den som ett grymt basverktyg. Tänk alla singelskuggor och lösa pigment som många gånger hamnar i skymundan bara för att man inte kommer sig för att plocka fram basskuggor, och tvärtom. Det jag verkligen älskar med den här paletten är att, förutom att den som sagt är perfekt som den är, så är den verkligen den perfekta baspaletten. Denna ihop med några singelskuggor och du är good to go! Ska du iväg nånstans? Släng ner den här paletten och välj ut några coola, unika singelskuggor och jag lovar dig att du har allt du behöver! Sminka dig med enbart paletten på dagen och släng på en poppande lösskugga på kvällen - mer bekvämt (och snyggt!) än så blir det inte!

Sen är det viktigt att komma ihåg att detta är en baspalett som känns relativt neutral, men är egentligen ganska varm även om den inte riktigt uppfattas så. Den må kanske till stor del bestå av varma färger men av nån anledning känns den absolut inte för varm när man väl använder den och jag ser den definitivt som ganska neutral trots sina varma färger. Allt beror på sammansättningen och hur pass varma skuggorna egentligen är - den har ganska neutrala varma toner och därmed ger den ett neutralt intryck.

Den har en bra mix av färger och nyanser och det går utmärkt att använda skuggorna att till exempel fylla i ögonbrynen med. En annan fördel med att den är så "neutral" är att du kan ta bokstavligen vilken färgad skugga som helst - vare sig den är blå, rosa, grön, gul, röd eller regnbågsfärgad - tack vare palettens ton så behöver du inte oroa dig för vilka utomstående färger du tar in! Och det är dessutom en fördel att den har något fler varma skuggor då vi ofta vinner mycket på att ha lite varmare färger i globlinjen även om du "poppar" med en kall färg!

The Bronze Palette består av 7 matta skuggor och 2 satinskuggor (!) - inte skimmerskuggor som väldigt många verkar ha fått för sig! Jag har sett säkert minst ett tiotal recensioner av stora, internationella youtubers där dom klagat på palettens skimmerskuggor, att dom inte varit tillräckligt ljusreflekterande och saknat intensitet. Det är bara det att paletten innehåller inte några skimmerskuggor, utan satinskuggor som bara är menade att ge en subtil glans.

Med tanke på detta så tycker jag att det är viktigt att förtydliga det här med vad paletten egentligen innehåller, då väldigt många är av uppfattningen att paletten består av 2 skimmerskuggor istället för 2 satinskuggor!

Faktum är att satin-finish definitivt är en av mina favoriter när det kommer till ögonskuggor. Det ser nästan ut som silke på ögonlocket. Så himla fint!

Allt som allt så tycker jag definitivt att paletten är värd pengarna! Är det dom mest pigmenterade skuggorna jag någonsin testat? Nej, men dom presterar faktiskt betydligt bättre på ögonlocken än när man swatchar skuggorna på ovansidan av handen! Jag minns att jag blev förvånad över hur pigmenterade dom var när jag väl applicerade skuggan på ögonlocket. Jag har inte haft några problem att jobba med skuggorna överhuvudtaget, färgen fäster bra, det går relativt enkelt att sudda ut kanter med borsten och jag upplever som sagt att skuggorna är mer pigmenterade på själva ögonlocket än när man swatchar dom! Det enda negativa jag märkt är att dom matta skuggorna, precis som många andra matta skuggor, inte reagerar så bra med fukt. Dom tenderar då att smula sönder och appliceras ojämnt. Dock har jag aldrig haft några problem när jag väl sminkat mig, utan bara när jag swatchade skuggorna! Men det är något man kan ha i åtanke.

För att ni ska få en idé om hur pigmenterade dom är
så skulle jag säga att dom swatchar ungefär som Makeup Geek eller MAC men presterar betydligt bättre på ögonen!

Jag sa tidigare att dom var ungefär som makeup geek's matta skuggor, men efter att ha jobbat med dom ännu mer så måste jag säga att för mig personligen så presterar dom matta skuggorna i Kylie paletten betydligt bättre än dom ifrån Makeup Geek! Jag har vid några tillfällen haft problem med MUG skuggor för att dom "hoppar/skippar" och applicerar ojämnt samt varit lite svåra att sudda, men med Kylie's skuggor har jag inte haft detta problem alls hittills. Dom applicerar väldigt jämnt och jag har inte upplevt att dom skippar partier när jag applicerar skuggorna, som jag tyvärr gjort med MUG!

Jag tycker helt klart att the Bronze palette är värd pengarna och den kompletterar varje sminksamling perfekt!

*Dupe = när två sminkprodukter har samma färg. Oftast ifrån två separata märken. Från början använde man enbart ordet 'dupe' när man hittat en billigare produkt som liknar en dyrare produkt. Men idag används ordet för att beskriva när två produkter ser nästintill identiska ut (i vissa fall räcker det att produkterna liknar varandra. Kraven för vad som får klassas som en 'dupe' varierar kraftigt).

Jag hoppas att ni gillade denna recension, så hörs vi i nästa inlägg! Xx
/Sanna, Letstalkbeauty

Snapchat/Instagram:
letstalkbeautyx

Gillar

Kommentarer