Jurassic World

Nu är äntligen stockholms-inlägget klart! Det kommer upp imorgon, tisdag kl 12:00!

Idag ska jag, mamma & pappa på bio. Vi ska se Jurassic World!😃 För er som inte vet så är jag ett riktigt hardcore fan av Jurassic Park. Jag började kolla på den filmen när jag var 4 år och sen dess är jag fast. Jag lekte med dinosaurier-leksaker så fort jag fick chansen när jag var liten, jag ville bli paleontolog (en sån som gräver efter fossila djur och växter - dinosaurier med andra ord) under minst 8-10 års tid och jag kunde kolla klart på Jurassic Park för att sedan börja om från början igen.

En del av er kanske undrar varför jag väntat ända tills nu för att se den om jag nu är ett sånt jättefan - lugn, jag har redan sett den en gång. Jag och Sofie (min syster) gick på bio på JW den 12e juni. Jag hade velat gå på premiären den 10e men det gick inte så vi fick gå den 12e istället. Så nu ska jag alltså se den IGEN på bio. Fast med mamma & pappa den här gången. Jag hade inte jätte höga förväntningar på filmen för jag tänkte att inget kan toppa originalet och jag var lite rädd för att dom skulle förstöra filmen med FÖR mycket teknik så att man skulle tappa verklighetskänslan som man får i Jurassic Park. Och sen var jag lite orolig för att storyn inte skulle hålla. Men så var det ju inte...

Jurassic World har precis allt. Humor, spänning, överraskningar, empati för djuren och sinnessjukt bra skådespelare. Storyn känns aktuell trots att det är dinosaurier det handlar om. Skaparna bakom filmen ville att Jurassic World skulle spegla de band vi människor har till våra djur idag och dom har lyckats otroligt bra med det. Dom har verkligen gett dinosaurierna karaktärer - man är känslomässigt inblandad. Du vill veta vem som vinner i slutändan. Du bryr dig. Det är inte bara monster som slåss utan riktiga djur som bara försöker leva sitt liv. Boven i filmen är ju The Indominus Rex, en modifierad hybrid som har skapats i hopp om att locka fler besökare. Vanliga dinosaurier är inte tillräckligt spännande längre. Parken ska förställa som att den varit öppen sedan 2005 - och vid det här laget kräver dom nånting större, snabbare, farligare - för att intressera parkbesökarna. Och även om detta må vara utdöda dinosaurier så speglar det människan och vår relation till dagens djur väldigt bra. Vi försöker hela tiden ha kontroll, allting handlar om vinster - vad kan man tjäna pengar på? Filmen bjuder också på en hel del "aaahaa" & "SHIT!" moments. Dom har verkligen lyckats få till allt som en bra film ska innehålla. Dom har tagit sin tid med att skapa Jurassic World & dom har tänkt på detaljerna vilket är otroligt viktigt. Dom har gjort den trovärdig.

I mina ögon är den i klass med första filmen. Jag är så sjukt glad att jag ska få se den på bio igen! Om du inte har sett den än rekommenderar jag verkligen att du går och ser den medan den fortfarande går på bio!

Jag köpte en tröja ifrån Tradera i slutet av förra veckan. Jag är helt besatt av den!😂 Jag tror dock jag beställde en alldeles för stor storlek - men det är skitsamma. Jag kanske köper en till i en mindre storlek och har den här som sovtröja. Men idag ska jag ha på mig den (obviously!)  jag ska försöka göra en JP/W inspirerad sminkning!😃 I'm so excited!


t-shirten.

Finns på www.tradera.com sök på "Jurassic park tshirt"


HAHAHA jag älskar den här bilden!😂😂

Gillar

Kommentarer

tezzo.blogg,
Dem lyckades verkligen med filmen. Dock slår den inte den första, men helt klart sevärd! 😃
www.tezzo.devote.se
letstalkbeauty
letstalkbeauty,
Den är sjukt bra!! Ettan är ju en klassiker - den är svår att slå. Men samtidigt tycker jag att Jurassic World har en bättre story, men inget slår ettan! 😃😉
nouw.com/letstalkbeauty