JAG SKA OPERERAS IDAG! | NERVÖS! |

Hej!
Jag ligger just nu i sängen och kollar lite på youtube. Klockan är i skrivande stund 04:53 och mitt alarm är ställt på 05:30.

För klockan 07:00 idag, fredag den 4:e september, ska jag infinna mig på sjukhuset för operation.

Jag har mer eller mindre spenderat större delen av mitt liv på sjukhus, men jag har aldrig någonsin varit så nervös som jag är idag! Det känns riktigt jobbigt, om jag ska vara helt ärlig.

Den här operationen skulle ha skett i december 2019, men dom hade svårt att få till allting och sen kom Covid-19 vilket gjorde att min operation blev framflyttad.
Men så ringde dom för 2 veckor sen och sa att dom fixat en operationstid till den 4:e september med planerad inläggning.
Och tydligen är detta väldigt unikt för dom har knappt kommit igång med operationerna ännu och det är en gigantisk kö.

Men, det vittnar i och för sig också om hur pass mycket jag behöver göra den här operationen!
Därför har dom prioriterat mig som nummer ett på alla sätt och vis - med tanke på att det skulle ha skett inom två veckor från att problemet upptäcktes. Och det var i slutet av november 2019.

Så - vad är det jag ska opereras för egentligen?

Jag har en svår infektion som tagit över mitt käkben.
Dom ska bygga upp mina tänder, men först måste dom få kontroll på den här infektionen eftersom den är potentiellt livshotande.

Så jag ska med andra ord sövas nu under fredagsmorgonen, och jag vet inte exakt vad planen är - mer än att jag vet att dom ska sanera käkbenet, ta bort tänder (inklusive visdomständer som ligger helt fel under käkbenet) och detta, samt infektionen som gått ner i käken, innebär att dom måste skära i käkbenet vilket ger en brutal smärta.

Jag kommer att läggas in efter operationen då man förväntar sig att jag kommer vara väldigt dålig efteråt. Eftersom jag har min Cystisk Fibros och sånt så är jag i väldigt dåligt skick just nu, och man vet inte riktigt hur resten av kroppen kommer reagera på operationen.
Så man har bett thoraxkirurgerna att vara med eftersom jag är lungsjuk och har en viss påverkan på hjärtat - och uppe på det så är det en operation som orsakar enormt mycket smärta och har en jobbig läkningsfas.

Jag har försökt förbereda mig så mycket jag bara kan genom att läsa på och försöka få grepp om allting - men ärligt talat vet jag inte jättemycket mer än att jag ska sövas och i takt med att jag vaknar och bedövningen släpper så kommer jag uppleva något av den värsta smärta en människa kan uppleva - (deras ord - inte mina!) samt att det kommer vara mycket blod i munnen, blåmärken och svullnad.

Jag vet att jag inte bloggat på väldigt länge, och det här var väl inte riktigt så som jag tänkt att mitt första inlägg skulle bli - men jag känner samtidigt att jag vill skriva av mig och ha en möjlighet att, om jag orkar och vill, kunna blogga om resan jag har framför mig!

Jag skulle kunna skriva hur mycket mer som helst, men jag känner också att jag i nuläget vet så himla lite - så jag tror att jag mest skulle gå i cirklar om jag fortsätter.
Jag måste helt enkelt genomgå operationen först innan jag kan uttala mig mer om allting.

Nu ska jag alldeles strax kliva upp, och jag hoppas på att nervositeten ska släppa lite.

Vi hörs! Ta hand om er - och vill ni skicka lite extra styrka till mig idag så tas det emot med största tacksamhet!

Gillar

Kommentarer