Hur sminkade jag mig som tonåring? SMINKFRÅGORNA NI VILL HA SVAR PÅ!

Hur sminkade jag mig som 15åring? Vilket är mitt favorit-drugstore märke? Vad köpte jag senast i sminkväg?
Fortsätt läsa och ta reda på svaren!


1. Vilken produkt skulle du rädda om ditt hus brann?
Jag skulle definitivt fokusera på sånt som är Limited Edition och som inte längre går att få tag på. Det som poppar upp i huvudet direkt sådär är en Limited Edition highlighter ifrån Guerlain som såldes exklusivt i Ryssland och Asien för några år sen (om jag inte missminner mig). Den var extremt svår att få tag på men jag är otroligt glad att jag äger den då den är så himla fin och just den här typen av smink är ju lite mer av ett samlarobjekt, så att säga.

Jag hinner tyvärr inte med att fota den just nu (den ligger nånstans bland allt mitt smink som det i nuläget inte alls är nån ordning på!) så ni får trist nog nöja er med en bild ifrån Google. Men jag ska verkligen ta fram och fota den när jag har lite mer tid eftersom den är så himla vacker!

Jag skulle nog försöka rädda så många limited edition kollektioner/produkter jag bara kan - detta förutsatt att jag skulle ha den tiden utan att riskera mitt eller någon annans liv. Om man säger såhär - ifall mitt hus börjar brinna så prioriterar jag inte direkt mitt smink i första taget.
Viktigast är att familjen (inklusive hundarna) kommer i säkerhet - och skulle jag få ta med en sak till så skulle det nog vara min legitimation (och ett gäng fotoalbum!) eftersom det dels alltid underlättar att, i en krissituation, kunna visa att du är du - plus att det är inte det lättaste att skaffa ett nytt pass (t.ex) om du saknar legitimation helt och hållet eftersom du inte kan intyga att du är den du uppger dig för att vara.
Trist svar, jag vet!

Men om vi sätter allt sånt åt sidan och bara fokuserar på smink så skulle jag som sagt välja att rädda produkter som inte längre går att få tag på!
Förutom highlightern ifrån Guerlain så står en del MAC produkter ifrån deras julkollektioner (limited edition) ganska högt upp på min lista.

*these pictures are from Google.

Guerlain Poudre de Soie highlighterHär har vi ytterligare en Limited edition highlighter som jag skulle vilja rädda!

Den kommer ifrån Chanel och är bara så himla fin att titta på.

Återigen: jag hann (tråkigt nog) inte med att fota denna pärla (haha, fattar ni?) - men nån gång framöver ska jag gå igenom min kollektion och fota alla mina speciella LE highlighters och posta antingen här eller på Instagram, för där finns det en hel del guldkorn som förtjänar att synas!

Chanel Perles et Fantaisies illuminating
powder duo

2. Senaste skönhetsprodukten du köpte?
Jag köpte ett gäng läppstift ifrån Charlotte Tilbury’s senaste Hot Lips 2 kollektion (samt ett vårdande lip gloss/lip balm och en rouge/highlighter i flytande/krämform) och två paletter ifrån Jeffree Star Cosmetics sommarkollektion! En stor ögonskuggspalett och en med bara highlighters.
Åh! Juste, sen köpte jag även 3 stycken shimmer eye glaze ifrån Kylie Cosmetics sommarkollektion.

*these pictures are from Google.

3. Hur gammal var du när började du sminka dig?
Jag tror att jag var kanske 12-13 år när jag började använda lite mascara och läppglans, och kanske 14 år när det blev aktuellt med concealer/foundation och möjligtvis lite ögonskugga ibland.
Men jag hade verkligen inget som helst intresse för smink när jag var yngre vilket ju resulterade i att jag kanske inte såg supersnygg ut med en foundation i helt fel färg (jag brukade låna min mammas foundation och hon är flera nyanser mörkare än mig), helt ofixade ögonbryn, isblå ögonskugga och ingen som helst rouge/highlight eller bronzer.
Oftast var jag dock osminkad.
Men 2013 (dvs när jag skulle fylla 18) så upptäckte jag en helt ny värld i form av youtube och jag började slaviskt följa personer som Lauren Curtis, Jaclyn Hill, Chloé Morello, GlamLifeGuru/Tati, Karissa Pukas, Shaaanxo, KathleenLights (m.fl) och på så vis fick jag upp ögonen för smink - så att jag driver en skönhetsblogg är totalt främmande för mitt 14åriga jag och helt tack vare youtube.


Här var jag 15-16 år gammal (2010-2011) och kunde absolut INGENTING om smink överhuvudtaget - och jag saknade dessutom helt intresse för det.
På båda bilderna till vänster så har jag faktiskt den där isblå ögonskuggan som jag pratade om men det syns inte så bra (tack och lov? Haha).
Som ni säkert ser så var det mest mascara, foundation och nåt läppglans som gällde.


Men sedan kom 2013 och jag började som sagt få upp ögonen för smink (jag skulle alltså fylla 18 år vid det här laget) och intresset växte sig starkare och starkare.
Jag tror också att pressen släppte ju äldre jag blev - vilket gjorde att jag kunde se på smink som nånting roligt istället för nånting ”man måste ha” för att bli accepterad.


Tiden gick, jag startade den här bloggen och idag betyder smink nånting helt annat än det gjorde när jag var 14-15 år. Faktum är att, för mig personligen handlar smink väldigt lite om det yttre; visst, jag kan absolut sminka mig för utseendets skull eller för att känna mig mer uppklädd/’fixad’, men majoriteten av tiden så går jag helt osminkad och trivs hur bra som helst med det.
Istället handlar det om det kreativa -
att få uttrycka sig, att få skapa, att få testa sig fram, att hela tiden få utforska nya saker och mycket, mycket mer.

4. Favorit budgetmärke på smink?
Colourpop Cosmetics!
Jag vet att man i nuläget enbart kan köpa colourpop genom att beställa via deras hemsida (som ju är amerikansk) och att det kostar extra på grund av att vi måste betala frakt och moms - men nu pratar jag endast om produkterna i sig: och dom är verkligen helt fantastiska. Särskilt deras Super Shock Shadows!
Dom är helt sinnessjukt pigmenterade och så enkla att använda!

Colourpop är dessutom Cruelty-free vilket många budgetmärken inte är idag, trist nog. Dom har också haft speciella produkter där dom donerat intäkterna till olika djurorganisationer (bland annat ett projekt för att stoppa dödandet av hundar och katter i amerikanska ”shelters”/djurhem.)
Colourpop är ett märke som jag rekommenderar ALLA att testa!

Hett tips!
Applicera deras Super Shock Shadows med fingret för bästa color-payoff och ett intensivare resultat.

5. Använder du lösögonfransar?
Nästan aldrig om jag ska vara helt ärlig. Jag har dock en önskan om att börja använda lösögonfransar mer - men tills dess så kör jag på vanlig mascara.
Jag känner mig inte särskilt bekväm i lösögonfransar och på mig personligen måste jag verkligen ha rätt typ av sminkning för att lösögonfransar ska se bra ut; annars ser det lite ut som ifall man har ett rött läppstift till ett annars osminkat ansikte. (På mig alltså. Det är så himla individuellt ifall man passar i lösögonfransar eller inte! Många passar helt utmärkt i det trots att dom är osminkade.) Men ifall jag går all in med en sminkning så händer det absolut att jag kör på ett par lösögonfransar!
Det beror helt enkelt på ifall jag känner för det eller inte.
Största anledningen till att jag drar mig för använda fransar är för att jag tycker det är lite obekvämt och jag oroar mig alltid för att dom ska ramla av eller se konstiga ut utan att jag själv märker det. Jag är lite för bekväm av mig, helt enkelt! Haha.

6. Hur ofta köper du nytt smink?
Det varierar - under det här året så har jag köpt extremt lite smink jämfört med tidigare år. Innan slutet av maj/början på juni så tror jag att jag bara köpt 2 produkter på hela 2019 - en palett ifrån Anastasia (Riviera paletten) och en rouge/highlighter/bronzer palett ifrån Becca x Khloé (deras BFF’s kollektion. Jag kan dock ha glömt nånting.)
Jag har däremot en hel del oöppnade paket ifrån förra året som samlats på hög under tiden jag tog en paus (på grund av sjukdom) - så allt eftersom tänkte jag att jag ska visa er lite unboxings (m.m) både här och på instagram/instagram story. (Men mer om det i ett annat inlägg!)
Så jag skulle säga att det varierar - ibland flera gånger i månaden och ibland inte alls på x-antal månader.
Det blev däremot lite nytt under sommaren som jag så gärna vill visa er!
Men för att svara på frågan så är det är väldigt olika.

7. Om du endast fick köpa smink från ett enda sminkmärke resten av ditt liv, vilket märke skulle det vara och varför?
Den är otroligt svår...men jag skulle nog säga Charlotte Tilbury!
Jag bara älskar hennes produkter och jag känner att hon har åtminstone en bra produkt (oftast flera) inom varje område. Hon har grym hudvård, sen använder jag redan hennes primer, concealer, foundation, puder, mascara, vanliga ögonskuggor, krämögonskuggor, läppstift, läppennor, highlighters, bronzer/contour-puder, kajal och så vidare. Jag har även hennes Magic Cream och en del vårdande läpprodukter.
Det är verkligen produkter som jag älskar på riktigt - och jag vet inte nåt annat märke där jag gillar så pass många produkter inom så många områden. Det enda jag inte testat ifrån CT i sminkväg (än) är hennes vanliga läppglans och ögonbrynsprodukter; men jag har svårt att se att jag inte skulle gilla dom.
Sen har jag ju såklart inte testat varje primer, varje foundation, varje ögonskugga osv - men jag har testat majoriteten och jag har testat något ifrån varje kategori. (Förutom läppglans och ögonbryn, som sagt).
Ni som inte testat Charlotte Tilbury - you’re missing out!

Om jag inte valt Charlotte Tilbury hade jag nog valt Tom Ford som också gör helt fantastiska produkter.
Faktum är att, innan Charlotte Tilbury startade sitt egna märke så jobbade hon med Tom Ford och hjälpte till att utveckla deras sminkprodukter - så att jag älskar både Charlotte Tilbury och Tom Ford är kanske inte så konstigt!

Andra favoriter är Anastasia Beverly Hills, Marc Jacobs Beauty, Guerlain, Kylie Cosmetics, Colourpop och Pat McGrath.

8. Vad applicerar du först - foundation eller concealer?
Jag applicerar (i de flesta fall) foundation först!
Jag brukar dock oftast använda antingen concealer eller foundation då jag inte har supermycket som behöver täckas (förutom min extremt röda kind som blossar upp ifrån ingenstans och blir brännhet) och jag känner att, får jag bara bort det röda och huden ser jämn och fin ut så finns det liksom ingen anledning för mig att applicera massa foundation och concealer bara FÖR ATT.
Du gör det som du är bekväm med och som du själv tycker ger bäst resultat.
Vill jag däremot ha en full face of makeup eller ifall jag t.ex har en finne så använder jag både foundation och concealer. Så det kan variera - men oftast blir det antingen eller.

9. Hur långt tid tar det för dig att sminka dig själv?
Det beror på!
Om jag endast gör det absolut enklaste - dvs bara slänger på nån ögonskugga över hela locket, lite mascara och ett läppglans/läppstift så tar det väl ungefär 5 minuter. Om jag dessutom ska ha lite concealer (eller en lättare foundation) och fylla i mina bryn så tar det kanske 10 minuter. Men ska jag göra en hel sminkning så tar det mellan 30 minuter till drygt 1 timme. Ibland längre om nånting krånglar eller ifall jag inte känner mig nöjd. Ju fler steg desto länge tid tar det! (såklart).
Oftast brukar jag applicera lite concealer eller en lättare foundation, skugga globlinjen + nån snygg skugga mitt på ögonlocket, mascara, nån härlig highlighter, fylla i brynen lite snabbt och nåt läppstift eller läppglans. Om min hy känns torr smörjer jag in med en återfuktande primer innan jag applicerar basen.
Detta är så himla busenkelt men jag brukar inte krångla till det vid en vanlig vardagssminkning.
Om jag däremot ska göra nånting speciellt och jag tar mig tiden att fixa mig så tillkommer givetvis en massa steg, haha.
Då kan bara ögonskuggan ta över en halvtimme!

10. Läppstift VS läppglans?
Den är riktigt svår för mig eftersom jag älskar båda två! Men ett läppstift som har lite lyster (typ ett crème-läppstift eller ett färgat balm) är nog favoriten om jag måste välja!


Jag ÄLSKAR denna lip-combo!
Jag har mixat Charlotte Tilburys läppstift i färgerna Kim K.W och Liv it Up.
Ifall du är som mig och har svårt att hitta ett läppstift som ger den där perfekta
Nude/Pink-lip color (då de flesta är lite för mörka eller för orangea i tonen) så rekommenderar jag verkligen dessa två färger. Och dom är minst lika snygga var för sig som dom är tillsammans!

Jag hoppas ni gillade dagens inlägg så hörs vi snart igen!
x


*Please note that I have put a *star-notice before any picture that has been attached from Google.
The rest are photos taken by me.

Gillar

Kommentarer