HIGHLIGHT BOMB | Kylie Cosmetics Vacation Edition 2017 | Del 2

Här kommer del 2 som utlovat!

~Kylie Cosmetics Vacation Edition~

I del 1 visar jag ögonskuggspaletten, designen och läpprodukterna samt ger er all grundinfo om kollektionen.
Så jag råder er att checka in DEL 1 innan ni läser del 2!

Dagens inlägg består av highlighters! (och en bronzer).
Jag kommer att skriva lite kortfattat vad jag tycker om varje produkt men precis som jag nämnde i förra inlägget så är även detta mestadels ett bildinlägg!

Jag måste däremot säga redan nu att produkterna i det här inlägget är några av mina absoluta favorit highlighters!
Ultra Glows (pigmenten) kommer att bli permanenta och dom släpps idag (6/10-17) kl 3 PM PST vilket alltså är kl 00:00 natten till lördag här i Sverige.
www.kyliecosmetics.com

UPDATE: (13/10-17) Kylie gick precis ut med att hon planerar att ta tillbaka 'the Wet Set' framöver. Om det blir exakt samma palett eller annan färgställning/singel-pans etc vet vi dock inte än.

Båda mina absoluta favoritprodukter ifrån den här kollektionen kommer alltså tillbaka! Jag som var så stressad över att jag inte fått upp detta inlägg förrän nu i oktober med tanke på att kollektionen släpptes i juni och är limited edition. Men jag ville ändå lägga upp bilderna för det är min favoritkollektion ifrån i somras - och så visar det sig helt plötsligt att majoriteten fortfarande finns att få tag på/blivit permanent/planerar comeback! Hur underbart är inte det?

Det här är hands down det bästa Kylie Cosmetics någonsin gjort!
The Wet Set är överlägset på alla plan.
Jag applicerar dessa med fingret då det ger bäst
pay-off och snyggast resultat (enligt mig).

Man får ett sånt extremt vackert glow av dessa highlighters och dom går att bygga upp superenkelt! Dom innehåller inget glitter överhuvudtaget så finishen blir helt och hållet metallisk och du får verkligen den här riktiga 'wet look' feelingen (därav namnet) som är helt fantastisk!
Formulan är också väldigt annorlunda. Den är som en hybrid mellan puder och kräm. På ett sätt påminner formulan väldigt mycket om Colourpop, men dom är ändå inte helt lika då Colourpop har lite mer skimmer och Kylie's version lägger sig lite snyggare på huden och den glider inte omkring lika mycket som Colourpop's formula.

En annan sak som jag älskar med the Wet Set är att, tack vare att dom är lite krämiga så är det supersnyggt att applicera antingen en highlighter i puderform ovanpå eller ett löst pigment för att verkligen få en ännu intensivare highlight!

Gällande paketering:
Även om produkten är dyr så tycker jag att man i det här fallet får vad man betalar för då den håller en väldigt hög kvalité och själva produkten i sig är ordentligt tung, den har en rejäl spegel som till och med är bättre än min nuvarande bordsspegel och du får mycket highlight för pengarna då den är ganska stor.
Paketeringen får verkligen 5/5!

I nuläget är the Wet Set slutsålt - men jag vet att den blev extremt populär och Kylie gjorde bara en enda restock vilket får mig att tro att den kommer att komma tillbaka i framtiden! Så håll utkik på Kylie's sociala medier!

Men om du känner att du absolut inte kan vänta så skulle jag rekommendera att köpa Colourpop's Super Shock Highlighters eftersom att deras formula är den som är mest lik the Wet Set av alla highlighters jag testat.

PRODUCT INFO:
The Wet Set $62

Till alla er som vill ha en lite mer subtil highlight men ändå ett härligt glow - då är denna duo något för dig!

I jämförelse med the Wet Set och pigmenten (lite längre ner i inlägget) så är det här definitivt den lugnare versionen. Men bara för att den inte har samma BAAM effekt som dom andra två så skulle jag inte underskatta den här duon!
Den swatchar inte lika bra som resten av kollektionen, men när du väl applicerar highlightern så får du ett så himla fint glow!

Jag älskar också att använda den här duon som ögonskugga!
Det blir så himla naturligt och är perfekt till vardags. Ta bara lite av bronzern i globlinjen och så applicerar du highlightern över hela ögonlocket
- VIPS så har du en perfekt vardagssminkning!

Duon finns faktiskt fortfarande i lager så passa på innan den tar slut!

PRODUCT INFO:
Skinny Dip Face Duo $34

Och slutligen har vi tre stycken lösa pigment!
Dessa är ju då i första hand tänkta som highlighters, men även dom är superfina (!) att använda som ögonskugga! Både som "inner corner highlight" (alltså i absolut innersta delen av ögonlocket) och som
"lid shade" (dvs mitt på ögonlocket).

Men dessa pigment är ju även grymma som highlighters som då är deras huvudsyfte.
Jag är egentligen inget jätte fan av lösa pigment då jag tycker att dom är lite dryga att jobba med och det faktum att man måste ha en bas så att dom fäster ordentligt.
Men det som gjorde att jag blev helt förälskad i just Ultra Glows är att dom inte behöver nånting för att fästa.
Pigmenten är såpass finmalda att dom fäster direkt på huden utan att en blöt/krämig/kladdig bas håller dom på plats! Bilderna med swatches som ni ser här nedanför är pigmenten applicerade direkt på min hand utan nån form av primer, bas eller fukt under. Det är bara min hud vilket är ganska fantastiskt med tanke på att det är lösa pigment! Jag har även applicerat dom direkt på kindbenet och ögonlocket utan någon bas och det har funkat hur bra som helst!
Sen skadar det ju givetvis inte att ha en primer eller nånting under men det kan vara bra att veta att det inte är ett måste.
Dom är verkligen helt fantastiska!

Som jag nämnde i början av inlägget så kommer Ultra Glows tillbaka idag (eller inatt snarare) och är numera permanenta! Det släpps även en ny färg, dock vet jag inte om den är permanent eller limited edition. Den heter iallafall Wisteria och är verkligen superfin!

Ett tips om du vill ta din highlight ett steg längre är att först applicera valfri highlighter ur the Wet Set (alternativt colourpop eller vad du nu har tillgängligt - viktigast är att den är lite krämig i konsistensen) och sen applicerar du ett av dessa pigment ovanpå.
Jag nämnde detta lite högre upp men det är verkligen värt att testa om du inte redan gjort det!

PRODUCT INFO:
Ultra Glow $14

Santorini / Tahiti / Fiji


Det var allt jag hade att bjuda på idag.
Men jag hoppas att du gillade det så hörs vi i nästa inlägg!

Sanna, Letstalkbeauty
Xx

Gillar