High end, medium eller drugstore?

Jag tänkte förklara 2 begrepp som jag ofta använder mig av:

Inom sminkvärlden finns det två olika begrepp: drugstore och high end. Båda begreppen är hämtade ifrån USA och betyder i stort sett att High End innebär lite lyxigare/dyrare märken och drugstore är billigare märken. Anledningen till att det fått just begreppet "drugstore" är för att de märkena säljs på apotek i USA och andra lågpriskedjor som Target till exempel. Och high end är såna märken som endast säljs i "riktiga butiker" såsom Sephora eller över disk.

Några märken som räknas som drugstore är: Covergirl, Elf, Sleek, Milani, Wet n' Wild, Rimmel London, BH Cosmetics, Morphe Brushes, Makeup Revolution, Isadora, Viva la vida, Maybelline och så vidare.

Och några märken som räknas som High End är: Dior, Tom Ford, Chanel, Lancomê, Estee Lauder, Laura Mercier, Bobbi Brown, Charlotte Tilbury och så vidare.

Men sen finns det inget riktigt begrepp för de märken som ligger mittemellan. såsom Benefit, Nars, MAC, Urban Decay, Stila, Too Faced, Kat von d, Tarte osv. För dom är betydligt dyrare än drugstore men tekniskt sett billigare än high end - även om vissa anser att dessa märken klassas mer som high end på grund av deras höga kvalité - men, dom är ändå steget under till exempel Dior och Chanel.

...Jag väntar fortfarande på ett bra namn för dessa "mellan-märken" - men jag ville bara förklara detta lite snabbt så att ni vet vad jag pratar om när jag skriver om high end och drugstore! :)

Hoppas ni mår bra så hörs vi! Xx

Gillar

Kommentarer