GUIDE internetshopping DEL 2!

Hej!

Här kommer ett "in depth" inlägg om internetshopping - DEL 2!

I förra inlägget tog jag upp vad man bör tänka på när man internet-shoppar utanför Sverige. Del 1 kan ni hitta här: 

Del 2 handlar om VART du shoppar! 

OBS! tullavgifter, moms, import och frakt gäller INTE generellt för det land/världsdel jag skriver om utan det kan vara individuellt från sida till sida. Jag skriver enbart vad som gäller för de sidor jag rekommenderar.

hur du räknar ut vad momsen/tullen kostar:
för att få ut hur mycket du ska betala i tull tar du det totala ordervärdet inklusive frakt, låt oss säga att det blir 600kr. Tullen är på 25%.
ta då 600×0,25=125kr.
För att sedan lägga på momsen som också är på 25% så tar du först och plussar ihop 600kr med tullkostnaden på 125kr vilket bli 725kr. Ta sedan 725×0,25=181,25kr.
725+181,25=906,25
sen tillkommer en importavgift på 100kr.
SLUTSUMMA: 1006,25 kr

kom ihåg att det är väldigt få sidor du behöver betala moms och tull på (är bara 1 sida du behöver betala både tull och moms + import och det är från USA sen är det en sida från Jerseyöarna i engelska kanalen som du kan åka på moms och import om du har otur men du slipper tull.)
Men va bara lugn - allt sånt här framgår i informationen jag satt ihop om varje sida!😉


SVERIGE:

www.nelly.se - Här kan du hitta det mesta inom smink och mode.

www.bubbleroom.se - samma upplägg som Nelly.se i princip!

www.beautyplanet.se - Här hittar du billigt smink, hudvård och parfymer. Dom säljer märken som: Real techniques, Armani, the balm, nyx, too faced etc.

www.craycray.se - Jag älskar den här sidan! Dom tar in märken som vanligtvis inte säljs i Sverige, såsom: Lorac (älskar detta märke!), nyx, sigma, too faced, the balm, lime crime, covergirl etc.

www.kicks.se - Denna butik känner nog de flesta till, men alla kanske inte vet att dom har ett väldigt stort utbud online jämfört med i butik! Dom säljer märken som: Laura Mercier, Mac cosmetics, Anastasia beverly hills, Dior, YSL, LOreàl paris, max factor, bobbi brown etc.

www.maccosmetics.se - Mac cosmetics officiella svenska sida.

ENGLAND:
ingen moms, ingen tull och ingen importavgift om inget annat nämns. Betala antingen med ditt kreditkort eller i vissa fall PayPal.

www.beautybay.com -

Den här sidan är väl den mest kända sidan som inte är svensk. Beautybay är en fantastisk sida från England som skickar över hela världen - fraktfritt! Dom har dessutom fantastisk kundservice!

frakt: 0 kr

tull/moms/import: 0 kr

leveranstid: 5-7 dagar (brukar dock ta lite längre tid. Max 2 veckor)

märken: Urban Decay, too faced, stila, bareminerals etc.

valuta: pund £

www.feelunique.com
Denna sida har ett bra utbud, dock tillhör dom Jerseyöarna vilket gör att man kan få betala 25% moms och 100 kronor i importavgift om man har otur.

frakt: fri frakt om du handlar över 100kr

tull/moms/import: ingen tull men 25% moms och 100kr import

leveranstid: ca 5-8 dagar

märken: bareminerals, urban decay, YSL, benefit, Dior, stila etc.

valuta: pund £

uk.spacenk.com
En lyxig sida som säljer märken som annars inte är så lätta att få tag på! Bra kundservice, supersnabb leverans och söt paketering.

frakt: fri frakt när ordern överstiger ca 59£ dvs 685 kr ungefär. Annars kostar frakten 5£ vilket är ca 60 kr.

tull/moms/import: 0 kr

leveranstid: Jag vet inte vad som står men jag har ibland fått mina paket efter bara 3-4 dagar. Men ungefär 5-7 dagar skulle jag tippa på.

märken: hourglass, BECCA etc.

valuta: pund £

EUROPA:

www.narscosmetics.eu
Dom säljer narsprodukter som ni kanske hör på namnet. lookfantastic.com är lite billigare men ibland har dom inte kunnat leverera nars till Sverige och då är det bra att ha ett alternativ.

frakt: fri om du handlar över 50€. Jag har alltid fått fri frakt för att jag har handlat över 50€ men annars ligger frakten på typ 200-300 kr har jag för mig, så om du ska handla därifrån försök att handla över 50€ för du går ändå bara back ifall du köper en grej för 200kr och får betala frakt på 300kr - då hade du ju lika gärna kunnat få 1 eller 2 produkter till för dom pengarna om du ändå är villig att betala så mycket i frakt!

tull/moms/import: 0 kr. När du betalar står det "taxes, och en viss summa men detta är redan inräknat så det är ingen ytterligare kostnad som läggs på utan det är inräknat i produktpriset. Ungefär som när du handlar något här i Sverige brukar det ju stå "TOTALT: 500kr varav 25% moms" så inga ytterligare kostnader tillkommer efter att du har betalt.

Leveranstid: Jag hittar faktiskt ingen leveranstid men räkna 5-10 dagar ungefär.

Märken: Nars

valuta: euro €

www.sephora.fr
Jag älskar den här sidan eftersom att dom har alla märken svenska sephora har + mer och eftersom att jag kanske besöker Sephora i Sverige 1, högst 2 gånger per år så är det jätte bra att den här sidan finns!

frakt: 25€

tull/moms/import: 0 kr

leveranstid: 5-10 dagar

märken: sephora, urban decay, nars, makeup forever, marc jacobs beauty, ysl, benefit, formula X etc.

valuta: euro €

OBS! sidan är enbart på franska men många ord är väldigt likt engelskan, annars fungerar google translate!

Nu är vi snart i mål! Jag har bara en ynka sida kvar.

USA:

www.makeupgeek.com
Makeup geek är ett amerikanskt märke som startades av en tjej på youtube. Dom är mest kända för sina ögonskuggor som är nästintill identiska med Mac's skuggor förutom två saker: MUG (makeup geek) är mer pigmenterade och medan Mac's pan skuggor kostar 125kr/st kostar MUG endast..håll i er nu..ca 43kr/st! Sen skiljer ju sig färgerna en del även om det finns en del 'dupes' av populära mac-skuggor.

frakt: 9,12$ (ca 65kr) vilket är superbilligt för att vara USA!!

tull/moms/import: Tull är beroende på vad du skickar efter. Det är ju som sagt ingen tull på smink så för mig som bara skickade efter ögonskuggor slapp ju jag tull men om du beställer borstar är det 25% tull och jag vet heller inte hur det är med lösa pigment. Men vanliga pan ögonskuggor som är det MUG är känd för är det ingen tull på. Dom säljer även Z-palettes som man sätter skuggorna i men dom är det nog tull på.

Sen är det 25% moms på det totala ordervärdet och 100kr i importavgift. Vill du veta mer om tull, moms och import checka in del 1. Men jag beställde till exempel för 75,01$ (ca 539kr) och sen betalade jag 25% moms 539×0,25=134,75

~135+100=235kr. så totalt betalade jag ca 775kr men 539kr betalade jag direkt och 235kr betalade jag när jag hämtade ut paketet. så glöm inte bort att räkna in eventuella kostnader som tillkommer när du beställer ifrån t.ex USA. Men för detta fick jag 11 sjukt bra skuggor!! och ska jag jämföra det med MAC så skulle 11 skuggor kosta 1375kr och då tycker jag ändå att MUG är ännu bättre. Sen får man ju inte glömma att själva skuggorna kostade bara ca 539kr sen var det ju 235 kr som tillkom i moms och import.

Leversnstid: Jag hittar ingen leveranstid men jag har för mig att jag väntade i kanske 17 dagar eller liknande.

märken: makeup geek och sugarpill

valuta: dollar $

..Det var allt! Jag hoppas verkligen att det har hjälpt er inför framtida köp! Jag har personligen handlat ifrån alla dessa sidor och allt har varit äkta, i bra skick och snabbt och säkert!

Lycka till!

/Sanna, Letstalkbeauty

Gillar

Kommentarer

demilovato2010
,
om man handlar under 400 inklusiv frakt så brukar jag aldrig behöva betala tull och moms avgift
letstalkbeauty
letstalkbeauty,
Hej! Tack för din kommentar!😊Det kan säkert stämma, jag vet även att tullen har ett belopp på 1300 kr inklusive frakt då man slipper tull. Det är ju inte tullavgift på smink, men däremot är det tull på t.ex borstar. Sen är det ju ofta så att man kan få betala moms + importavgift från posten men man slipper tullavgiften, så det är inte bara tullen som kostar tyvärr. Jag har varit med om att jag åkt på moms + import och jag har sluppit undan! 😊

Sen beror det på varifrån du handlar givetvis eftersom t.ex om vi beställer ifrån England behöver vi inte oroa oss för moms, tull eller import - men Jerseyöarna som är lokaliserade längst Englands kust har andra skatteregler än oss så där riskerar man moms + import till exempel. Så det beror på varifrån man handlar! 😊
nouw.com/letstalkbeauty
demilovato2010
,
är det tull/moms på BH cosmetics
letstalkbeauty
letstalkbeauty,
BH COSMETICS har ju en amerikansk sida och då riskerar du 25% moms + importavgift på 100 kr. Skulle du då dessutom t.ex köpa nåt som inte klassas som smink, som borstar till exempel, kan du åka på tull. Men du kan också slippa undan - det är en chansning varenda gång. Hur du räknar ut dessa avgifter står i slutet av inlägget! 😊 Men, det finns även svenska sidor som säljer BH COSMETICS och där behöver du inte oroa dig för nånting! En av dessa sidor är t.ex www.craycray.se så börja kolla in deras sortiment! 😊

Ha en bra dag! /Sanna
nouw.com/letstalkbeauty
demilovato2010
,
hej , jag undrar om du vet var man kan köpa real techniques billig men slippa betala moms och tull
letstalkbeauty
letstalkbeauty,
Hej igen! 😊 www.craycray.se säljer ju real techniques och eftersom det är en svensk sida behöver du inte oroa dig för tull eller moms. Men om du vill köpa det ifrån ett annat land så brukar jag handla jätte mycket smink ifrån en sida som heter www.lookfantastic.com som bland annat säljer real techniques billigt! Dom är fraktfria, och är lokaliserade i England så du behöver varken betala tull eller moms. En mycket bra och framförallt säker sida. Leveransen kan ibland vara lite lång så räkna upp till 20 arbetsdagar - men det är bara för att dom inte ska behöva ta betalt för frakten som det tar lite extra tid. Däremot behöver du betala med ett betalkort vilket innebär att du antingen måste vara 18+ eller få hjälp av en förälder. Däremot behöver du inte vara orolig för att lämna ut kortnumret då det är en säker sida! 😊

Hoppas mitt svar kunde hjälpa. Kommentera om du har fler frågor!
nouw.com/letstalkbeauty
demilovato2010
,
tack för ditt svar
Emelie
,
Hejsan! Jag undrar bara Sephora skickar väll inte till Sverige? Eller gör den sidan du länkade?
letstalkbeauty
letstalkbeauty,
Hej fina du! Amerikanska Sephora skickar inte till Sverige, men den Sephora jag länkar till är franska Sephora som skickar hit! Allt är inom EU så inga tull eller momsavgifter. Valutan står i Euro (€). Enda nackdelen är att sidan enbart står på franska - så du får antingen googla dig fram eller ställa in så Google translate översätter sidan någorlunda! 😊 jag hoppas det besvarade din fundering - om inte är det bara att kommentera! Ha en fin dag!
nouw.com/letstalkbeauty