9 beauty hacks

Jag gillar mina listor så vi fortsätter med 9 beauty hacks som kommer att förändra ditt liv - eller, ja, ditt sminkliv iallafall!💄
Källa: www.lajkat.seAnvänd en plastsked, en pad eller liknande och placera den under ögat när du applicerar mascara på nedre fransraden så slipper du måla utanför!


Håller din mascara på och torkar? Ha i lite vaselin eller andra ögondroppar i mascaran så blir den så gott som ny! Rekommenderar inte att alltid göra såhär då man bör byta mascara var 2-4 månad då det frodas bakterier och kan ge infektioner och andra besvär i ögonen. Men om du planerar att köpa en ny eller att det är kris är det ett bra tips att ha i bakhuvudet. Jag kommer göra ett inlägg om hur länge man kan förvara smink och när det är dags att slänga. Så håll utkik!


Vill du se piggare ut eller få "större" ögon? Måla med en vit eller hudfärgad kajal på vattenlinjen istället för med en svart kajal så kommer du se mycket piggare ut!


Tycker du att din ögonfransböjare inte riktigt räcker till? Föna böjaren i några sekunder så kommer dina fransar få ännu mer volym!


Många strävar ju efter att få större och fylligare läppar utan att behöva injicera nånting. Ett enkelt tips är att investera i en läppenna som är i samma färg som dina neutrala läppar, eller så gott som - det behöver inte vara exakt samma färg som dina läppar - det viktigaste är att det är en neutral ton.

Sedan fyller du i dina läppkonturer men istället för att fylla i precis längs dina vanliga konturer så fyller du i lite utanför. inte mycket alls, utan så som på bilden. Och sedan fyller du i läpparna med läppennan och sedan med valfritt läppstift och/eller läppglans.

Ett annat tips om du fortfarande inte är nöjd är att ta först de läppstift du valt och applicera det över läpparna, ta sedan ett ljusare läppstift alternativt en highlighter och applicera i mitten av läpparna så kommer dom se större och fylligare ut!👄


Jag kan inte minnas hur många gånger jag köpt en ny kajal och nästan direkt har den torkat eller tappat sin intensitet. Och det är ju inge kul att slänga en relativt ny kajal. Ta då en tändare och "smält" försiktigt toppen av kajalen, vänta tills den svalnat lite så du inte bränner dig och pröva sedan att dra ett sträck p�� handen. Är den krämig och fyllig är du good to go, annars kan du behöva värma lite till. Men börja med att värma i bara ett par sekunder, det är bättre att vara försiktig än att något går snett.


Har du ingen foundation? Mixa din favorit-concealer med din fuktkräm och voila! Du har en full coverage foundation!


Är du trött på att behöva applicera ditt läppstift flera gånger per dag? Eller vill du ha en matt finish? Ta ett tunt papper och håll det över läpparna, ta sedan ditt setting-powder som du använder för att hålla din foundation på plats, och applicera det över läpparna genom pappret som på bilden ovanför. Perfekt!


Har ditt favoritpuder/ögonskugga/rouge/highlighter/bronzer etc (allt som har puderform) gått sönder? Följ stegen ovanför så blir det som nytt igen! OBS! Pröva detta på ett puder som inte är så viktigt för dig när du gör det första gången då det kan vara svårt i början och ifall det av någon anledning inte går som det ska så har du inte förstört din favorit.


Jag hoppas ni fann listan intressant! Gilla gärna inlägget om ni gillar såna här listor och små tips och tricks! ☺👍

DISCLAIMER: Jag tog bilderna från lajkat.se men all text har jag skrivit själv och alla tips är sånt som jag själv kan och använder mig av så även om bilderna är tagna från en annan sida är allt skrivet av mig med mina kunskaper och ord.

  • Makeup
  • Nära Östhammar S

Gillar

Kommentarer

Lii76
Lii76,
Bra tips! Hur många gånger har man inte köpt en kajal som varit så torr att den inte går att använda?!
nouw.com/lii76
letstalkbeauty
letstalkbeauty,
Jag menar det!! Är små simpla tips som verkligen underlättar! :D
nouw.com/letstalkbeauty